10 mooiste verantwoorde taarten

Vorige maand deelde ik met jullie de 10 mooiste salades van mede foodbloggers. Dat was een succes, en daarom heb ik deze maand voor mijn lezers 10 verantwoorde taarten van mede foodbloggers geselecteerd.

“Als je taart eet, dan eet je toch gewoon taart?” Ja, dat doe ik ook regelmatig hoor, de appeltaart van mijn schoonmoeder is heerlijk en laat ik echt niet staan. Zelf vind ik het vooral leuk om uit te proberen. Kijk maar eens naar deze kaneelcake. Die is suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en veganistisch.

In het kader van bewust bezig zijn met eten, vind ik het belangrijk om over lekkernijen zoals taart na te denken. “Verantwoorde taarten” betekent voor mij dat het een taart is met bewust gekozen ingrediënten. Zoveel mogelijk biologisch, en zo weinig tot geen geraffineerde voedingsmiddelen. Ik weet namelijk dat je op die manier prima kunt bakken, zie ook mijn bananenbrood. Het is natuurlijk wel heel belangrijk dat je de taart niet in je eentje op eet, dat is niet verantwoord ;).

Ik ben geen held met taarten, op een één of andere manier ben ik er gewoon niet zo goed in en verpruts ik het altijd. Met verjaardag bak ik dan ook vaak een cake of muffins. In de recepten die je hieronder tegenkomt, zitten er zeker een paar verantwoorde taarten die ik binnenkort toch ga uitproberen! Als je op de foto klikt, kom je terecht bij het recept.

Mijn top 10 verantwoorde taarten van mede foodies:)

 

Op 1 de heerlijke taart van Kookmeisje.nl, wauw!1 Kokostaart-2-1024x1024

Dit ziet er echt fantastisch uit. Deze taart is gemaakt van een combinatie van amandelmeel en kokosmeel, Wat ik mooi vind is dat dit je dit terug ziet in de topping.

 

 

 

 

 

2 IMG_20150204_165405-300x300De nummer 2 gaat naar eatcooklove.nl. Deze fantastische robuuste taart is gemaakt met kokos en dadels, ongeveer mijn favoriete combinatie. Ik ga deze zeker een keertje proberen.

 

 

 

 

 

 

De 3de taart is van glutenfreefavourites.com, een Engelstalige3 avo-choco-cake website blog vol glutenvrije recepten. Deze chocolade taart is gemaakt met avocado! mmm :)

 

 

 

 

 

 

 

4 CheesecakeOp 4 de gezonde princessen cheese cake van mindyourfeed.nl! Hier droomde ik vroeger van, fantastisch. Ik ga deze absoluut maken op mijn eerstvolgende verjaardag.

 

 

 

 

 

 

 

5-aIMG_2594-782x1024Dan op 5 nog zo’n fantastische chocoladetaart. Deze is van crispcrumble.nl, er zitten aardbeien in. Chocolade en aardbeien, een gouden combinatie. Dus dat, deze lekker is, kan niet missen!

 

 

 

 

 

 

 

 

6 perentaart-6Nummer 6: De perentaart van dayennefoodblog.com. De amandelen op de taart maken de uitstraling. Deze taart is geheel glutenvrij en zonder suiker.

 

 

 

 

 

7RauweAppeltaart-copy-442x663Nummer 7 is een hele bijzondere, deze taart is namelijk rauw. Hij is van Cathelijne en lijkt me naast makkelijk, ook vreselijk lekker!

 

 

 

 

 

 

 

 

8Op nummer 8 een taart die past bij de zomer. De mango en de vijgen maken deze taart heerlijk exotisch. Hij lijkt me verrukkelijk op een zonnige zondag morgen. Hij is van 79foodmoments.com

 

 

 

 

 

 

 

9 yoghurt-taartje2Op 9 nog een keer glutenfreefavourites.com met deze heerlijk en prachtige yoghurt taart. hij lijkt me heerlijk fris.

 

 

 

 

 

 

 

 

10Last but not least.. nummer 10 van desmaakvancecile.com Een prachtige taart met de smaak van nectarines.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 Reacties

 • 7 jaar ago

  Super leuk dat ik er in sta (nr. 5), bedankt Kim!

 • 7 jaar ago

  Super leuk dat ik op 1 sta :) Is echt een super taart!!

 • 6 jaar ago

  Heb je ze ook allemaal uitgetest Kim?

  • 6 jaar ago

   Bijna wel, nummer 4, 9 en 10 moet ik nog;)! Wat is jou favoriet Evelina?

Leave A Comment

Related Posts