Zelf broodbeleg maken #3: Amandelpasta

Wie van jullie is er ook zo gek op pindakaas of anderen notenpasta’s? Ik was er altijd al verzot op, maar na vandaag ben ik helemaal verkocht, want deze amandelpasta is zo lekker! Zelf maken is leuk, het is lekker maar ook nog eens heel goed wanneer je begint met het veranderen van je voedingspatroon. Door zelf producten te maken, wordt je je bewust van wat er allemaal in een product zit. Wanneer je begint met het veranderen van je voedingspatroon is het verstandig om ernstig bewerkte voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden. Deze amandelpasta is 100% verantwoord, dat betekent echter niet dat ik er wekelijks liters van ga eten.

Na de paprika spread en de sellerie salade, heb ik vandaag deel #3 voor het zelf maken van broodbeleg. Amandelpasta.

Eigen oogst walnoot olie in de amandelpasta

walnootolieVorige week kreeg ik van familie een flesje eigen oogst walnoot olie. Ed en Linda, de eigenaren van Camping de Maasakker oogsten hun eigen walnoten en laten deze persen op professionele wijze. Hierdoor ontstaat er dus walnoot olie van eigen oogst. Een puur en natuurlijk product, waar ik gek op ben. Ik kan je vertellen, ik heb nog nooit zo iets lekkers geproefd. Zeker in de amandelpasta is deze natuurlijke olie echt een feestje.

Ik ga er van uit dat je voor dit recept niet allemaal eigen oogst walnoot olie kunt krijgen, maar probeer de beste kwaliteit te krijgen die je je kunt veroorloven. Voor een zelfgemaakte amandelpasta is dat echt wel aan te raden.

De amandelen haal ik op de markt, ik kies altijd voor amandelen met schil. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een gepelde (witte) amandel te gebruiken. De honing die ik gebruik haal ik rechtstreeks bij een bijenboer uit de buurt. Vers, biologisch en puur.

Recept voor de lekkerste amandelpasta

amandelpastaIngrediënten:

 • 1 kop amandelen
 • 5 eetlepels (a 15 ml) walnoten olie
 • 1/2 theelepel honing
 • snuf zout

Amandelpasta maken is misschien wel het makkelijkste recept wat op purefoodie staat.

Mix eerst de amandelen fijn in een keukenmachine en voeg vervolgens eetlepel voor eetlepel de olie toe.

Is je pasta veel te nat? Voeg dan een eetlepel amandelmeel toe. Is de pasta te droog, voeg dan een halve eetlepel olie toe.

Deze amandelpasta is heerlijk om op brood te eten als verantwoord brood beleg. Je kunt het ook door een smoothie doen of op een havermout ontbijt.

Eet smakelijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 Reacties

 • Mieke
  6 jaar ago

  Zelf haal ik ook honing bij een imker en hij vertelde mij dat er in Nederland géén biologische honing bestaat omdat de imker niet kan controleren waar de bij zijn nectar haalt.
  Je weet dus niet of er een huis/boerderij in de buurt is waar de bewoners gif spuiten tegen het onkruid of ongedierte. De honling mag dus offiecieel ook niet biologisch heten.
  Vers en puur is het natuurlijk wel.

  . Leuk recept! Ik ga het vast en zeker maken.

  • 6 jaar ago

   Klopt Mieke, dat is ook zo. Bedankt voor je reactie, en ik ben benieuwd hoe het je smaakt:) Fijne dag!

 • Silvia
  5 jaar ago

  Hoe lang is de amandelpasta houdbaar? Kun je aangeven hoe groot je kop is, hoeveel amandelen je gebruikt?

  • 5 jaar ago

   Hoi Silvia, De amandelpasta is minimaal 1 week houdbaar, maar ik denk nog wel wat langer. Bij mij is deze pasta vaak al binnen een week op. Er zitten ongeveer 80 gram amandelen in. Geniet ervan!

Leave A Comment

Related Posts