Andijvie salade

De zon komt weer wat vaker tevoorschijn, tijd voor frisse salades! Andijvie kun je in Nederland goed verkrijgen. Ik bestel mijn Nederlandse groenten via de app van puurdichtbij. Zo weet je ook bij welke boer de andijvie vandaan komt.  Met andijvie kun je een hele hoop doen, je kunt er stamppoten mee maken maar ook salades zoals ik vandaag deed.

 

andijvie salade

Deze Prachtige salade is het resultaat. Ik at deze als hoofdmaaltijd met een stukje brood met zelfgemaakte kruidenboter. Salades hebben als voordeel dat je veel koud. Terwijl je kauwt worden voedingstoffen opgenomen door de slijmvliezen in je mond. Met name de koolhydraten worden voor een groot deel in je mond al verwerkt.

 

 

 

 

 

Ingrediënten andijvie salade

  • 1/2 krop andijvie
  • 1 winterpeen
  • feta of geitenkaas
  • 1 kopje/handje walnoten
  • 1/2 rode ui
  • komkommer
  • optie: avocado
juliennesnijder
Juliennesnijder

Was de andijvie goed. Zand in je andijvie salade is echt niet lekker. Scheur de andijvie bladen in stukken. Maak lange slierten van de wortel. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een juliennesnijder. Je kunt ook met een kaasschaaf dunne plakjes maken en er dan met een mes reepjes van snijden. Snij de rode ui in dunne ringen of halve ringen.  De komkommer mag in blokjes of dunne reepjes. Rooster de walnoten en brokkel de feta of geitenkaas over je salade en maak het af met een dressing. Bijvoorbeeld: 2 eetlepels yoghurt, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

Je kunt een avocado in stukjes snijden en toevoegen. Ik vind dit heel erg lekker, maar dan is je salade niet meer helemaal uit Nederland.

 

Ken jij iemand die dit ook wel wil maken? of heb je het gemaakt en wil je dat met mij delen?  Deel dan gerust op Facebook of Twitter:) Vind ik leuk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts