Uit oma’s map: Arretjes cake

Toen mijn oma overleed, kreeg ik haar kookmap. Hip als ze was (we praten over meer dan 10 jaar geleden), typte ze haar recepten eigenhandig uit op de computer. Daarnaast knipte ze uiteraard ook uit tijdschriften en kranten alle lekkere recepten, en wisselde ze recepten uit met familie. Als ik de map doorblader zie ik dat ik het niet van een vreemde heb, veel kruiden die zij gebruikte, gebruik ik ook, ook recepten zoals nasi lijken verrassend veel op elkaar. Tijd voor een leuke rubriek. Uit oma’s map. De komende tijd zal ik regelmatig een recept maken uit haar map!

Deze week is het de arretjes cake geworden. Een simpel recept van één van mijn lievelings  uit de categorie taart en cake. Ik had m zelf nog nooit gemaakt, dus ook dat werd wel eens tijd:).

 

IMG_1569

Hierboven het recept. Delfia heb ik vervangen voor roomboter. Voor de suiker heb ik biologische rietsuiker gebruikt (fairtrade). Ik heb verder nog 2 theelepels speculaaskruiden toegevoegd, om er een herfstige sfeer aan te geven. Omdat er rauwe eieren in gaan heb ik de cake ongeveer 20 minuten in een oven gezet van 100 graden. Daarna heb ik de cake laten opstijven in de koelkast.

Hij is verrukkelijk!

arretjes cake

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts