Je kunt asperges het beste krijgen in de lente! Ik wordt altijd heel vrolijk als ik ze zie liggen bij mijn favoriete groentekraam! Het liefst ga ik voor de lelijke kromme, want die hebben een mooi prijsje en smaken fantastisch. En dan maak ik heerlijke aspergesoep, want dat vind echt bijna iedereen lekker! aspergesoep

Recept voor romige aspergesoep

Ingrediënten

  • 1 kilo asperges
  • 2,3 a 3 liter water
  • Zelfgemaakte bouillon poeder of blokjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels roomboter
  • Creme fraiche
  • Zout en peper
  • Verse peterselie

Was de asperges, schil ze daarna en houd de schil en de kontjes apart (niet weggooien).
Kook de rest van de asperges is gezouten water (2,5 a 3 liter) ongeveer 5 a 7 minuten. Haal de pan van het vuur.
Haal de asperges uit het kookwater en bewaar deze in een kom.
Voeg dan de schillen en de kontjes toe aan het water, breng het weer aan de kook en laat dit minimaal een uur intrekken terwijl de pan weer van het vuur gehaald is. Hoe langer je het in laat trekken hoe meer smaak je creëert.
Zeef dan de bouillon in een kom en gooi de schillen en de kontjes van de asperges weg.

Smelt in de pan waar de soep in komt, de boter en bak daarin de bloem gaar. Als de bloem gaar is, voeg dan de bouillon van asperges toe en wat zout en peper. Roer goed door en breng op smaak met biologische bouillon of blokje.
Voeg vervolgens 4 a 5 eetlepels creme fraiche toe of gebruik slagroom en roer dit goed door de soep. Als laatst mogen de asperges erbij, in kleine stukjes gesneden en kook ze nog een paar minuutjes door.
Maak de soep af met wat verse peterselie.

Eet smakelijk :)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts