Aubergine friet met gemarineerde kip

Tijdens mijn reis door Israël en Palestina (zomer 2014) heb ik mij laten inspireren  om ook zelf een lekkere maaltijd op tafel te zetten. We verbleven in een appartement tijdens ons verblijf, en konden daar dus prima een keer zelf koken. Het werd, aubergine friet met gemarineerde kip.

Aubergines waren er in overvloed te verkrijgen, dus dat was alvast één ingrediënt dat zeker was.

Op naar de kruiden. Ik heb 1 kruid gebruikt waarvan ik niet weet wat het precies is. Het is rood en volgens de Palestijnse verkoper was het heerlijk bij kip. Ik dacht een beetje cranberry te ruiken, maar ik rook ook: …
Verder heb ik kurkuma,  hot paprika en verse peterselie  gebruikt. Je kunt ook heel goed koriander gebruiken, maar ik had gasten waarvan er eentje echt niet van koriander houdt, peterselie is dan een prima oplossing.

Dan nog vlees en saus..

Oké, laat ik beginnen bij het begin.

De kip, overal in Palestina en Israël wordt kip gegeten. Ik heb het bij de plaatselijke supermarkt gekocht, vermoedelijk halal kippenpoten. 10 stuks, voor ieder 2.

Kippenpoten

Ingrediënten voor de Kip:

  • 10 kippenpoten (2 pp)
  • 1 blik kikkererwten
  • Peper en zout,
  • tomaten puree
  • kurkuma
  • hete paprika kruiden (je kunt ook paprika poeder en een los pepertje gebruiken)
  • rode specerij (ik weet dat dit vaag is, maar als je m weg laat zal de kip ook heerlijk smaken.
  • honing.
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook

 

Bak de kippenpoten in een pan met een beetje olie rondom goudbruin. Breng ze vast een beetje op smaak met zout en peper. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, alleen maar dichtgeschroeid. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze op een bord. Bak in hetzelfde vet de gesnipperde ui en knoflook en voeg daar vervolgens wat kurkuma, paprika poeder en de rode specerij aan toe.  Bak het eventjes mee, je zult merken dat alle geuren vrijkomen en de gasten naar de keuken komen om te kijken wat je aan het maken bent.

groenten marinadeVoeg kort daarop de tomatenpuree toe en breng het nog wat verder op smaak met zout en peper. Voeg 1 a 2 eetlepels honing toe, dit is een tegenhanger van de pittige smaak en zal zonder dat het een zoete smaak aan je eten geeft echt een toevoeging zijn.

Voeg de kikkererwten toe en een scheutje water (half kopje) en doe de kippenpoten hier weer bij. Laat het minimaal 30 minuten pruttelen. Zet wat peterselie op tafel om het af te maken.

Dan ga je het deeg voor de wraps kneden. Zie de link voor het recept.

Dan de groenten, paprika en aubergine. snijdt ze in dunne repen en smeer ze in met het volgende mengsel;

  • 1 theelepel tomaten puree
  • 2 theelepels kurkuma poeder
  • 1/2 heel fijn gesnipperd uitje.
  • 2 teentjes knoflook (zeer fijn gesnipperd of geperst)
  • 1 pepertje (ik had een groene)
  • Een flinke hand peterselie, fijngehakt.
  • peper en zout.

aubergine frietMix dit door elkaar en smeer de in repen gesneden groenten in. Zet het vervolgens ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.

 

Als laatst heb ik een simpele yoghurtsaus gemaakt van yoghurt, mayonaise, peterselie, knoflook,  honing en peper en zout. Je kunt ook het recept van mijn tzatziki gebruiken.

 

Al met al een heerlijke maaltijd geïnspireerd door het midden oosten, smakelijk!midden oosten bord

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts