Auberginesalade met couscous

Tuin algemeen
couscous auberginesalade - recept van purefoodie.nlCouscous vind ik zo’n makkelijk product. Het zijn absoluut koolhydraten die je niet perse nodig hebt, maar ik vind het erg lekker en het vult een salade mooi op. Bij deze aubergine salade is het niet alleen voor vulling maar ook de textuur van de couscous die maakt dat dat dit een waanzinnige salade is geworden. Een auberginesalade voor in de nazomer, dan vind ik deze op z’n best.

Het is belangrijk om te weten dat je aubergine niet rauw kunt eten, je schijnt er zelfs erg ziek van te kunnen worden. In deze aubergine salade bak ik de aubergine eerst, voordat ik hem verwerk in de salade.

 

 

Recept auberginesalade

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 4 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • kleine tomaatjes
  • Fetakaas
  • Walnoten of amandelen
  • Sla
  • Verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • Couscous

Snij de aubergine in blokjes zo groot als een dobbelsteen. Bak de aubergine aan alle kanten mooi goudbruin in ruim olijfolie. Voeg vervolgens de knoflook toe. Je kunt de knoflook snipperen, hakken of in plakjes toevoegen. Hoe kleiner de knoflook, hoe sneller het verbrand. Verbrande knoflook smaakt bitter en dat past niet bij deze aubergine salade.

Giet kokend water over de couscous, en zorg dat het ruim onder water staat. ongeveer 1/2 tot 1 centimeter water boven de couscous. Na ongeveer 3 minuten is het water in de couscous getrokken en kun je deze op smaak brengen met verse kruiden, zout en peper.

Snij de lente ui klein en voeg deze rauw toe, brokkel de fetakaas en hak de noten nadat ze even geroosterd zijn in de pan. Scheur wat blaadjes basilicum en halveer de kleine tomaatjes.
Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom en je hebt een fantastische auberginesalade, dat beloof ik.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reactie

Leave A Comment

Related Posts