Aubergine spread, zelfgemaakt (baba ganoush)

Baba ganoush, oftewel aubergine spread. Het is heel gemakkelijk zelf te maken. De varianten in de supermarkt bevatten vaak onnodig veel suiker en andere conserveringsmiddelen. Super zonde. Voor dit gezonde recept gebruik ik dan ook enkel biologische producten waar geen zwaar bewerkte stoffen in zitten.

Op de markt vond ik een witte aubergine. Ik vind het altijd leuk om een groente mee te nemen die er net even anders uit ziet dan we gewend zijn. Veel mensen denken daar anders over, de groenteboer had moeite om ze te verkopen. Gek, toch?



Aubergine heeft een zoete smaak wanneer je het grilt. Samen met de zoute smaak van de zongedroogde tomaat en de pittige smaak van knoflook wordt dit een hele fijne aubergine spread. Deze aubergine spread is heerlijk bij pittige gerechten of gewoon op een boterham. Bij de borrel op een toastje of als dip voor wat rauwkost. Het is ook een goede manier om meer groente te eten, zonder dat je dit direct in de gaten hebt.

witte-aubergine

Recept voor baba ganoush, oftewel aubergine spread

Ingrediënten

  1. één aubergine
  2. vier zongedroogde tomaten
  3. twee tenen knoflook (één mag ook)
  4. één dadel
  5. een handje verse basilicum
  6. peper en zout

aubergine-spreadSnij de aubergine in dunne plakken. Besprenkel met olijfolie en grill de aubergine in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 40 minuten. De aubergine is nu zacht en zoet van smaak. De dadel die ik nog extra verwerkt heb, hoef je niet perse te gebruiken. Ik hou van zoet in een hartig gerecht.

Doe de aubergine met de dadel (ontpit) en de uitgeperste knoflook in een keukenmachine. Voeg de zongedroogde tomaten en basilicum blaadjes toe en meng het geheel tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Mocht je het wat willen opfrissen, voeg dan nog wat limoensap toe.

Maak er een lekker plat brood bij, of beleg je burger met extra smaak. Je kunt alle kanten op met dit gezonde recept voor aubergine spread.

Fijne dag.

Oh en volg je me al via Social media? Dan blijf je op de hoogte van nieuwe recepten en krijg je een kijkje achter de schermen. Ik vind het altijd super leuk om te zien wat jullie maken van de recepten die ik plaats. Dus stuur gerust naar me door, of tag me in een eigen gemaakte creatie:).

See you online!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Mireille
    3 jaar ago

    Heerlijk recept! Hoe lang kun je de spread ongeveer bewaren?

    • 3 jaar ago

      Het is ook echt verrukkelijk. Als je het in de koelkast bewaard kun je het 4 tot 5 dagen bewaren. Misschien wel langer, maar dat durf ik niet te garanderen. Bij mij is een potje in 2 dagen leeg :).

Leave A Comment

Related Posts