Bananenbrood met walnoten

Een recept van bananenbrood mag absoluut niet ontbreken op purefoodie.nl! Bananenbrood is namelijk verantwoord lekker. Bananenbrood is eigenlijk meer een soort cake. Het voordeel is dat hij gezoet is door fruit en gedroogd fruit, dat er geen vet aan toegevoegd wordt zoals boter of olie en dat je er zoveel vezels, noten en smaakjes aan kunt toevoegen als je wilt.

Ik maakte walnoten bananenbrood en gebruikte kokosmeel. Een heerlijke combi!

bananenbrood

Ingrediënten:

  • 100 gram speltbloem
  • 50 gram kokosmeel
  • 4 grote dadels
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • Walnoten naar smaak (ik heb ongeveer een kopje walnoten toegevoegd.

 

 

 

Splits de eieren. Mix in een kom de eidooiers met de bananen en de dadels tot een puree, dit kan prima met een staafmixer of een keukenmachine.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan.

Voeg bij het bananen mengsel de speltbloem toe en meng dat goed, voeg dan ook de kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng vervolgens rustig de eiwitten door je beslag. Niet te wild, want dan sla je al het lucht eruit.

Als laatst voeg je de walnoten toe. Giet het in een cakeblik en leg er wat walnoten om te laten zien wat er in zit:)

Plaats het in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat het in 45 minuten gaar worden. Houdt het laatste kwartier goed in de gaten, als de bovenkant te bruin wordt kun je er een stuk bakpapier op leggen.

Smullen maar, eet het bij je ontbijt met een lekkere smoothie, of lekker bij de koffie!

Oh ja, en is het geen beauty? 😉

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • 2 eetlepels bakpoeder? 2 theelepels neem ik aan, toch?

    • 5 jaar ago

      Oeps, ik pas m direct aan! 2 theelepels inderdaad Eveline. Bedankt voor de tip.

Leave A Comment

Related Posts