Barbecue kipsaté

Jaaaa! Het is zomer. Wat heerlijk zeg, 30 graden, volop zon en ook nog eens vakantietijd! Iedereen blij en buiten, gezellig hoor. Ik reken de “altijd zeurende Nederlander” even niet mee, die kan me wat. Ik geniet!

Zomer betekent ook, barbecueën! Ik ben zo’n beetje opgevoed met een barbecue, weer of geen weer op zondag stond bij ons thuis de Weber bijna altijd aan. Een lekker gegrild kippetje of wat kipsaté, genieten.

IMG_20140717_211729

Ik heb het ouderlijk recept van de saté natuurlijk overgenomen en hier en daar een klein beetje aangepast, dus bij deze ook voor jullie het recept voor de lekkerste saté.

Ik maak de saté van kippen dijen, deze zijn wat zachter en sappiger van smaak. Tip: weet waar je vlees vandaan komt, als je goed vlees eet zit er veel meer smaak aan. Wat versta ik onder goed? Met respect voor het dier en voor de leefomgeving van het dier, je proeft het echt.

Voor de marinade:

  • 4 eetlepels zoete dikke soja saus of ketjap manis.
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zwarte peper en zeezout  (snufje)
  • Optie: een fijn gesnipperde rode peper
  • Eventueel een theelepel sambal

Meng de bovenstaande ingrediënten door elkaar en snijd de kip in gelijke blokjes. Laat de kipfilet minstens een uur marineren (een nacht is het lekkerst) en rijg ze vervolgens aan satéstokjes. Tip: Leg de saté stokjes (de houten) eerst in het water, het rijgt makkelijker en het verbrand minder snel op de barbecue.

Let met kip altijd heel erg goed op of het gaar is, kip moet helemaal gaar zijn.

Minstens 10 tot 12 minuten op de barbecue.

Als je dit nou in de winter wil maken, kan dat natuurlijk perfect op een grillpan of een dubbele grill.

Geniet ervan!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reactie

Leave A Comment

Related Posts