Beebox recepten: gebakken aardpeer, radijs salade en (mislukte) tarte tatin

beeboxIk kreeg deze week een Beebox, om uit te proberen. Beebox is een super goed initiatief waarbij ze enkel biologisch in Nederland geproduceerde producten selecteren voor je. Je kunt uit verschillende boxen kiezen waarbij je in ieder geval voor drie dagen eten in huis hebt. Ik ben fan van dit soort initiatieven, omdat ze er voor zorgen dat goede producten toegankelijker worden voor een grotere groep mensen.

 

aardpeer
Aardpeer

Nieuwe voor mij nog onbekende producten maken mij heel enthousiast. Ik hou wel van een uitdaging en probeer altijd graag uit. Zo zat er aardpeer in de Beebox, dat had ik nog nooit gegeten. Op de website van Beebox vind je verschillende recepten die je kunt maken met de producten uit de box. Ik ben geen ster in het namaken van een recept. Ik laat me er overigens wel graag door inspireren. Je vind de originele recepten hier.

Vandaag geef ik je mijn recepten.

Gebakken aardpeer in crème fraiche.

 • 3 aardperen
 • 125 gram crème fraiche.
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • peper en zout

gebakken-aardpeer Was de aardperen goed en snij ze in kleine stukjes. Kook ze in licht gezouten water ongeveer 5 minuten. Laat ze goed uitlekken en bak ze vervolgens met een beetje olijf olie/ roomboter of kokosolie in een pan tot ze mooi goud bruin zijn aan alle kanten. Meng in een kommetje de crème fraiche met de mosterd en paprika poeder. Breng eerst de gebakken aardperen op smaak met zout en peper en voeg dan de crème fraiche toe. Laat de saus voor de helft inkoken en zorg dat iedere stukje aardappel een laagje saus heeft. Maak eventueel af met wat verse peterselie. Zonder de Beebox, was ik nooit op het idee gekomen om aardperen e bakken.

Salade met radijs

 • saladekrop sla
 • postelein
 • radijs
 • verse zwarte peper

Bij deze maaltijd maakte ik ook een frisse salade met producten uit de beebox. De postelein heb ik zelf toegevoegd omdat ik deze nog in huis had. Was de sla en de postelein goed en snij de sla in dunne reepjes. Je kunt de bladen ook in stukken scheuren. Was ook de radijsjes goed en snij zei in hele dunne plakjes. Breng op smaak met wat verse zwarte peper. Meer heeft deze sla eigenlijk niet nodig. Wij kwamen er achter dat je deze salade perfect kunt mengen met de gebakken aardperen. Heerlijk.

Mislukte tarte tatin met ui en appel (jammie!)

Deze tarte tatin zag er niet uit maar was fantastisch lekker, daarom geen foto maar wel het recept. Ik gebruikte de appel, de uien en het ei uit de Beebox en vulde de rest aan vanuit mijn voorraadkast.

 • 6 kleine rode uien
 • 1 appel
 • 1 dadel
 • 75 gram bloem
 • 75 gram roomboter
 • snuf zout
 • 1 eigeel
 • 1 eetlepel kaneel poeder

Bak de uien in een eetlepel kokosolie, roomboter of olijf olie op laag vuur bruin. Voeg 1 dadel in kleine stukjes toe en laat de pan met deksel op laag vuur een half uur staan.

Maak ondertussen deeg van roomboter met bloem een snuf zout en een eetlepel koud water. Bij  mij lukte dit niet erg goed, ik had me misschien beter moeten houden aan het originele recept.

Leg de ui in een ovenschaal en leg hier overheen dunne plakjes appel en bestrooi deze met een eetlepel kaneel poeder. Bedek de ui en appel met een laag deeg en bak in de oven op 180 graden in 30 minuten gaar. Wanneer ik een perfect deegrecept heb, dan laat ik het je weten. Deze was fantastisch lekker, maar viel van ellende uit elkaar:).  Wij aten het als toetje.

Wil je de Beebox in en rondom Harderwijk bestellen, dan kan dat via Ingrid Westhuis. Hier vind je haar Facebookpagina. Wil je dit soort initiatieven steunen? Dat kan door bijvoorbeeld dit artikel te delen via social media, zodat het nog meer aandacht krijgt.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts