Bietenhumus van Krista

koken & tafelen algemeen

Ik weet het nog als de dag van gister, mijn liefde voor aardbeienjam was vol passie en niet te breken. Hoor het mezelf nog zo zeggen: “Nee Kim, ik blijf echt aardbeienjam eten.” Nu, anderhalf jaar later, kan ik mij de laatste keer niet herinneren dat ik het heb gekocht of überhaupt heb gegeten. Kim heeft mij besmet met haar gezonde visie over eten en ik, en mijn lichaam, zijn haar daarvoor zo dankbaar. We hebben het vaak over de lekkerste recepten en de mooiste groentes. En natuurlijk intens genieten van gezond en lekker eten ;).

Maar het is niet altijd makkelijk, een gezonde lunch in combinatie met een drukke agenda blijft een lastig ding. Als ik ‘s avonds om 10 uur eindelijk klaar bent met sporten en douche, heb ik geen zin meer om een salade te maken voor de volgende dag. Oplossing? Soms het jezelf makkelijk maken. Het maken van gezonde smeersels voor op (spelt) brood, crackers of rijstwafels is ideaal en te maken voor een aantal dagen. Een favoriet van mij is humus. Hier zijn veel verschillende varianten mogelijk, zoals de heerlijke humus met zongedroogde tomaten van Kim zelf. Omdat het, en lekker is en makkelijk is om mee te nemen, ben ik gaan zoeken naar verschillende soorten en kwam op bietenhumus.

Ik was blij verrast door de smaak van bietenhumus, het is echt heel erg lekker. De pot bietenhumus was iets teveel voor mij alleen en ik gaf een deel aan Kim. Zij plaatste deze op Facebook, Twitter en Instagram met de vraag wie het recept wilde en de vraag voor een gastblog. Natuurlijk wilde ik dat doen en bij deze het heerlijke makkelijke recept voor de bietenhumus.

Bietenhumus - gastblog van Krista. purefoodie.nl

Recept voor een pot bietenhumus

 • Klein blikje kikkererwten 150 gram
 • 2 voorgekookte bieten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Sap van 1 limoen
 • Zeezout & peper na smaak
 • Komijnpoeder, na smaak. Ik hou enorm van, dus doe altijd lekker veel
Kikkererwten laten uitlekken
De voorgekookte bieten schillen en in stukjes snijden
Stop alles in een blender
Pers de limoen uit, doe dit in de blender samen met het tahin, de uitgeperste knoflook, zout, peper, olijfolie en de komijnpoeder en mix deze tot een gladde massa. Ik hou er zelf wel van als niet alles helemaal egaal is en je bijvoorbeeld wat stukjes biet blijft zien.

Simpel, gezond, heerlijk en de bietenhumus ziet er ook nog mooi uit! De bietenhumus kun je beleggen met bijvoorbeeld wat plakjes avocado. Deze humus wint het op alle vlakken van de aardbeienjam.

Een beetje afkijken mag, dit recept komt van chickslovefood.nl.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

 • agnes
  5 jaar ago

  Wel jammer dat de kikkererwten uit blik komen. Zelf wellen toch beter? Ik ga het zeker maken 😉

  • 5 jaar ago

   Bij gebrek aan tijd zijn kikkererwten uit blik geen probleem vind ik. Als je ze zelf welt, komen er minder conserveringsmiddelen bij kijken. Dat klopt. Ben benieuwd of het je smaakt Agnes! Veel plezier met klaarmaken :)

Leave A Comment

Related Posts