bijgerecht: aubergine met spicy cashewnoten

Lang leven een tafel vol met eten, zodat je kunt pakken wat je wil. Bijgerechten zijn heel erg handig om achter de hand te hebben. Deze aubergine met spicy cashewnoten is heerlijk op een zelfgemaakte wrap (met maar 2! ingrediënten), of wat dacht je van een courgettepannenkoek (met maar 3 ingrediënten). Yumm!

Aubergine met spicy cashewnoten als bijgerecht! Een recept van purefoodie.nl

Recept voor aubergine met spicy cashewnoten

Zoals je weet hou ik niet van al te ingewikkeld, maar wel van lekker. Dit recept past perfect in dat rijtje. Heel veel smaak met een minimaal aantal ingrediënten. Deze aubergine met spicy cashewnoten zijn heel voedzaam.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 50 gram cashewnoten (ongebrand, ongezout)
  • 2 theelepels gedroogde chilivlokken
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper

Snij de aubergine in blokjes en bak in flink wat plantaardige olie. Hak ondertussen de cashewnoten in een keukenmachine of met een mes. Zorg dat een deel van de cashewnoten heel fijn gemalen is en een deel wat grover. Snij ook alvast de knoflook zo klein je kan.

Als de aubergine mooi bruin kleurt aan alle kanten (goed blijven omscheppen), dan kan de knoflook erbij. Mix de chilivlokken met de cashewnoten en voeg toe aan de pan. Bak voor ongeveer 3 tot 5 minuten om en om. Let op de fijngemalen cashewnoten verbranden makkelijk, dus goed opletten.

Breng het geheel op smaak met verse peper en zout en serveer met wat koriander en eventueel wat sojasaus.

Simpel toch? Eetsmakelijk!

 

1 Reactie

  • 5 maanden ago

    Ik ben zelf ook een voorstander van veel smaak met weinig ingrediënten, dus dit recept is nice! Het helpt natuurlijk ook dat ik hou van gebakken aubergine haha

Leave A Comment

Related Posts