Blije bietjes deel 4 – bietensoep

Ik word zo blij van bietjes. De bieten in mijn moestuin blijven maar groeien en ze zijn zo heerlijk van smaak. Je snapt dat ik een gat in de lucht sprong toen vorig jaar Blije Bietjes Foodfestival in Harderwijk georganiseerd werd. Dit jaar is de tweede editie. Vorig jaar al een groot succes en dit jaar op een nog toffere locatie. Namelijk het plantagepark in Harderwijk. Een gezellig stadsparkje aan de rand van de binnenstad. Er zijn ontzettend veel leuke kramen en foodtrucks, van kazen tot zwammen en alles daartussenin. Lokaal, kleinschalig en vooral lekker! En zoals bij iedere groente waar ik een overschot aan heb dankzij mijn moestuin, maak ik er soep van. Vandaag een bietensoep. In het teken van Blije Bietjes Foodfestival, om alvast lekker in de stemming te komen. Op Instagram publiceerde ik een ‘verhaal’ waarbij ik stap voor stap laat zien hoe je het maakt. Hier vind je uiteraard het hele recept.


Wil je meer informatie over het Blije Bietjes Foodfestival op 17 en 18 september. Klik hier om naar het evenement te gaan.

Bietensoep - recept van purefoodie.nl

Recept blije bietjes bietensoep

Ingrediënten

  • 400 gram bieten (ongeveer)
  • 2 sjalotten en 1 gele ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 theelepels grove mosterd (mild)
  • 1,5 liter bouillon (zelfgemaakt of een blokje)
  • peper en zout om op smaak te brengen.

 koken & tafelen algemeen

Schil en snij de bieten in parten. Snij de ui grof en fruit deze aan in een beetje kokosolie. Wacht en roer tot de ui bruin begint te worden. Voeg op dat moment de bieten toe. Bak goed mee. Door de bieten goed te bakken, krijg je een extra zoete smaak. Snij de knoflook grof en voeg deze toe in de pan. Roer goed door en voeg nu de mosterd toe. Er komt een heerlijke geur vrij. Voeg snel de bouillon toe en laat de pan een uur op lage temperatuur doorkoken met de deksel er op.

Pureer de soep en zeef hem voor een extra gladde soep. Breng de soep op smaak met wat verse zwarte peper, zout en een blaadje groen (peterselie of basilicum bijvoorbeeld).

Serveer de soep met een lekkere salade of wat zoete aardappelchips! Eet smakelijk:) Klik op de onderstaande afbeeldingen voor de beste combinaties.

groene salade zoete aardappelchips salade met zoete aardappel zelfgemaakte-wrap

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment