Blije bietjes 3/5 – gepofte biet

Nu mijn hele moestuin vol staat met bieten, word ik steeds creatiever met de verwerking ervan. Je kunt ze natuurlijk koken en dan in een pitabroodje stoppen. Maar, je kunt ze ook poffen. Gepofte biet is verrassend lekker, het heeft even tijd nodig, maar dat is het meer dan waard.
Tuin algemeen

Dit is het derde recept in het teken van Blije Bietjes Foodfestival, ben je al enthousiast geworden? 17 en 18 september in het altijd mooie Harderwijk. Het plantage park, grenzend aan de binnenstad, wordt omgetoverd tot een foodwalhalla! Met muziek, activiteiten en vooral veel streekproducten. Ik kan niet wachten! Hou de Instagram en Facebookpagina in de gaten om te zien welke foodtrucs en kramen er komen te staan!

Gepofte biet, een recept van Purefoodie.nl

Recept gepofte biet met tijm

Tijd voor een heerlijk recept. Weer eens iets anders, na de bietencarpaccio en de pita biet van vorige week. Dit recept is goed voor een bijgerecht voor 2 personen.

Dit heb je nodig:

  • 6 kleine bieten
  • Verse tijm
  • 4 tenen knoflook
  • Plantaardige olie
  • Zeezout
  • Verse peper





Schil de bieten en snij ze in parten. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie en zorg dat je genoeg randen hebt om je bieten straks in te stoppen. Plet de knoflook met een mes, maar laat ze in de schil zitten. Leg ze heel met de bieten in de ovenschaal. Pluk wat verse tijm en leg de takjes los over de bieten. Sprenkel een beetje plantaardige olie over de bieten. Ongeveer 1 eetlepel. Breng de bieten op smaak met zout en peper en eventueel wat ketoembar (korianderzaad).

Pak de bieten in. Zorg dat de aluminiumfolie goed dicht zit aan alle kanten. Zet de bieten nu in de oven op 180 graden voor minimaal 45 minuten. Heb je grotere bieten, hou dan 60 minuten aan. Prik met een prikker om te kijken of de gepofte biet gaar is.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment