Blije Bietjes (1/5) – pitabroodje biet

Het is zomer! Worden jullie al gek van mijn tuinverhalen? 😉 De boerenkool staat in de grond, en de eerste bieten zijn geoogst. Tijd voor een reeks bietenrecepten. En niet zomaar… Dit jaar is de tweede editie van mijn favoriete foodfestival, namelijk het Blije Bietjes Foodfestival. Een lokaal (Harderwijks) foodfestival met veel gezelligheid en lekker eten. Aangezien ik een Harderwijkse ben, hebben we de handen inéén geslagen en kom ik met 5 bietenrecepten voor jullie. Gewoon, zodat we ons alvast kunnen verheugen op dit gezellige festival. Ik begin met een pitabroodje biet!

blije bietjes

Blije bietjes foodfestival

Zorg 728x90
Dit heerlijke festival wordt gehouden in Harderwijk. Een vissersdorpje aan het Wolderwijd. Ik woon nu ruim 3 jaar in dit kleine stadje en heb mijn plek helemaal gevonden. Een klein vissershuisje in de binnenstad, een lichte keuken en veel streekproducten te krijgen. Blijer kun je deze foodie niet krijgen.

Zorg dat je 17 en 18 september vrij houdt.. dan zie ik je daar!

Recept pitabroodje biet

Dit is dus het eerste bietenrecept in een reeks van 5 recepten. Helemaal in het teken van het Blije Bietjes Foodfestival. Een eenvoudig recept met biet in de hoofdrol. Dit recept is vegetarisch, en weer eens iets anders als een broodje shoarma. Deel je het resultaat met ons, als je het gemaakt hebt? Dat kan via de Facebook pagina van Blije Bietjes, in het evenement of via een reactie onder deze blog.

Pitabroodje biet - recept van purefoodie.nl

Ingrediënten voor 2 pitabroodjes biet

Ontdek 728x90

Bak de pitabroodjes af of maak zelfgemaakte wraps met maar 2 ingrediënten. Schil en snij de bieten (rauw) in kleine blokjes en kook ze in 15 gaar. Meng ze met gebrokkelde fetakaas en appel (in kleine blokjes gesneden).

Maak een snelle tzatziki met yoghurt, feta, knoflook, komkommer en munt of kijk hier voor een uitgebreidere versie.

Snipper je ui zo fijn mogelijk en snij de zongedroogde tomaat in kleine stukken. Rooster de pijnboompitten en vergeet de sla niet te wassen.

Vul je broodje met verse sla. Voeg het mengsel van biet, appel en feta toe en breng op smaak met zout en peper. Maak af met verse tzatziki, zongedroogde tomaat en wat pijnboompitten.

Klaar is je pitabroodje biet!

Eetsmakelijk:)

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Leuk! Heb toevallig net bietjes uit de tuin dus dit lijkt me lekker om daarvan te maken!

    • 5 jaar ago

      Wat leuk om te horen Demi! Heb je ze inmiddels al gemaakt? Ben benieuwd hoe ze je gesmaakt hebben.

Leave A Comment