Bloemkool-couscous in een zomerse salade

 

Hebben jullie al eens gehoord van bloemkool-couscous? Ik heb het al verschillende keren voorbij zien komen en deze week probeerde ik het voor het eerst. Guess what? Het is echt heerlijk! Vroeger vond ik bloemkool echt verschrikkelijk. Maar sinds ik het rauw, gestoomd, uit de oven of in een curry eet, ben ik er gek op. Voor dit bloemkool-couscous recept, gebruik je de bloemkool rauw. Het is een perfecte manier om meer groenten binnen te krijgen en de overtollige koolhydraten te vervangen. Het past dus perfect in een gezond voedingspatroon en kan je helpen wanneer je weer lekker in je lijf wil zitten.

 

bloemkool-couscousIngrediënten voor de bloemkool-couscous salade

  • 1/2 bloemkool
  • 2 handjes veldsla
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 3 augurken
  • 1 rode ui
  • 1 zoete paprika
  • optie: Feta kaas naar smaak

 

Snij de roosjes van de bloemkool en hak deze in een keukenmachine tot een bloemkool-couscous. Zo simpel is het, het kost je 2 minuten. Meng de bloemkool-couscous met de sla, tomaten, in kleine stukjes gesneden augurken, gesnipperde ui en de blokjes paprika tot een mooie salade. Voeg eventueel nog wat feta of blauwe kaas toe voor extra smaak.

Breng de bloemkool-couscous salade op smaak met:
  • bloemkool-couscous-saladezout
  • peper
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 1 theelepel honing
  • optie: 1 theelepel mosterd

Meng in een aparte kom bovenstaande ingrediënten en voeg ze toe aan je bloemkool-couscous salade.

Dit is een salade die je prima als bij gerecht kunt serveren of als maaltijd salade kunt eten.

Variatie tip voor deze lekkere bloemkool-couscous salade: Kook ei of bak een omelet en je hebt een heerlijk verantwoorde lunch.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • irm
    4 jaar ago

    Als je geen keukenmachine hebt, kan t dan op een andere manier de couscous maken?

    • 4 jaar ago

      Je kunt het proberen te hakken, of fijnmalen met een mixer. Ik heb het nog nooit geprobeerd, ik hoop dat het lukt!

Leave A Comment

Related Posts