Het is weer tijd voor boerenkool. Dat is één van de weinige dingen waar ik naar uit kijk in de zomer. Ik ben geen fan van koude en natte seizoenen, maar boerenkool maakt een hoop goed. Om eerlijk te zijn eet ik boerenkool meestal traditioneel in een stamppot. Met zilver uitjes en een klontje roomboter. Maar ik zou Kim niet zijn om ook eens iets anders te proberen. Een boerenkoolsalade. Voor de vegetarische mensen onder ons, het kan met of zonder zalm.
Recept voor boerenkoolsalade met zalm
Ingrediënten
- 2 flinke handen boerenkool (gesneden)
- 2 eetlepels geitenkaas
- 1 hand veldsla
- 1/2 granaatappel
- 50 tot 100 gram zalm
- peper en zout


Voor deze boerenkoolsalade gaan we de boerenkool bakken. Bak de boerenkool in een eetlepel olijfolie of kokosolie. Breng op smaak met peper en zout. Pas op met de zout. Na 5 minuten begint de boerenkool te verkleuren. Wanneer de boerenkool een beetje knapperig wordt is het klaar. Laat even uitlekken op een stuk keukenrol.
Snij nu de granaatappel in twee stukken. Leg de open kant op je hand en pak met je andere hand een pollepel. Zorg dat er een bakje staat onder je hand met de granaatappel en sla nu met de pollepel op de schil van de granaatappel zodat alle pitten er uit vallen. Je hoeft niet voorzichtig te zijn. Dit is een super makkelijke manier om een granaatappel schoon te maken.
Meng de veldsla met de geitenkaas en de granaatappel. Snipper er stukjes zalm over heen, of niet. Maak de salade af met de gebakken boerenkool.
Klaar is je boerenkoolsalade, eetsmakelijk:)
Wil je er een vegetarische boerenkoolsalade van maken? Als je de zalm weg laat ziet het er zo uit:)
Ziet er goed uit Kim. Lekker als bijgerecht bij Tapas oid (-:
Bedankt! Zeker een goede combi;) Is dit een hint?