Bonen in kerriesaus

Makkelijk en snel, dat vinden jullie fijn en ik ook op z’n tijd. Bonen in kerriesaus, echt een makkelijke maaltijd. Mis ik het stukje vlees? Nee! Ik ben gewend om niet iedere dag vlees te eten. Wij eten vaker geen vlees dan dat we wel vlees eten. Dit is geen spannende maaltijd, maar wel lekker, makkelijk en snel. Serveer deze heerlijke salade met vijgen erbij om je maaltijd iets extra’s te geven.

Heerlijk makkelijk recept voor bonen in kerriesaus - recept van purefoodie

Recept voor bonen in kerriesaus

Ingrediรซnten

  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 1 gele ui
  • 1 teen knoflook
  • 350ย gram bonen
  • 1 eetlepel kerrie masala poeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • peper en zout
  • optie: ananas
  • optie: rode peper

Tip van de dag: kies voor ย biologische kokosmelk. De kwaliteit is echt veel beter en dat proef je.

Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten. Ze zijn als het goed is beetgaar. Spoel ze af met koud water, de kleur blijft daardoor veel groener.

Snipper en fruit de ui aan in een eetlepel olie. Voeg de knoflook (gesneden) en de boontjes toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg ook de kerriepoeder toe, mijn voorkeur gaat uit naar kerrie masala (een Hindoestaanse kruidenmix) bak deze even goed mee. Voeg dan de gembersiroop toe, deze begint meteen te karameliseren. Heerlijk! Dan kan de kokosmelk erbij. Laat de melk een klein beetje inkoken, tot je een dikkere saus krijgt.

Optie: Voeg wat verse ananas stukjes toe voor een frisse zoete smaak. En voeg een fijn gesneden rode peper toe voor pit!

Je kunt deze boontjes eten met rijst, een zelfgemaakte supersnelle wrap, maar ook met gebakken aardappel (uit eigen tuin) zoals op de foto.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts