Borrel bietenhapje

Wil je een lekker borrelhapje serveren, eens wat anders dan gevuld bladerdeeg of blokjes kaas? Dit is een heerlijk borrel bietenhapje, wat je niet alleen voor de borrel op tafel kunt zetten maar ook tijdens een gezellig diner als bijgerecht of bij een tapas avond. Bij ons stond het op tafel tijdens de kerst-winter barbecue. Helemaal hip, winter barbecueën! Ik vind het een mooi alternatief voor gourmet, wat deze dagen uiteraard ook voorbij is gekomen en net zo leuk kan zijn (maar niet 3 keer achter elkaar).

bietenhapje

 

Ingrediënten:

  • Bieten
  • geitenkaas 100 gram (ongeveer)
  • 50 gram crème fraiche
  • zout en peper
  • 1 eetlepel honing
  • 3 bos uitjes
  • Een handje walnoten

Mix de geitenkaas met de honing en de crème fraiche door elkaar. Breng op smaak met een heel klein beetje zout en vers gemalen zwarte peper.

Als je rauwe bieten hebt gekocht, kook deze dan eerst voor minstens 1,5 uur (tot 2 uur, hangt van de grote van de bieten af). Ik prik er altijd even in met een mes, als dat gaat zonder veel kracht te zetten, dan zijn ze goed. Je kunt uiteraard ook voorgekookte kopen. Laat de bieten goed afkoelen. Je gaat ze koud klaar maken en serveren.

Breek de walnoten in kleine stukjes en snijd de bos ui in dunne reepjes.

Maak met een kaasschaaf of ander soort schaaf hele dunnen plakjes biet. Vul de helft van het plakje met je geitenkaas mengsel en leg daar een stukje walnoot en een reepje bos ui op. Vouw  het plakje biet dubbel en leg het mooi op een schaal of bord.

Klaar is kees, simpel hè?

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts