Broccolisalade





Een half warme broccolisalade. Een volle salade, wat ik heerlijk vind na een lange dag werken! Deze broccolisalade kun je heel goed als volledige maaltijd nuttigen. Ik ben broccoli en bloemkool pas echt gaan waarderen toen ik de stoompan kreeg. De smaak van de groenten blijft veel meer in tact en daarbij houdt de broccoli veel meer bite. Daarnaast schijnt het stomen van je groenten er ook voor zorgt dat de groenten hun voedingsstoffen beter behouden. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ook voor deze broccolisalade heb ik de groenten dus gestoomd, in een stoompan. Heb je geen stoompan in huis kun je ook een stoommandje gebruiken. Deze zijn goed verkrijgbaar bij de toko bijvoorbeeld.

Broccolisalade - recept van purefoodie.nlIngrediënten broccolisalade:

  • 1/2 Broccoli
  • 1/2 kopje quinoa
  • 2 flinke handen veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 handje walnoten en pecannoten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zachte of harde geitenkaas
  • 2 dadels

 

Hoe maak je deze broccolisalade?

Stoom de broccoli beetgaar in 5 a 10 minuten. en kook de Quinoa volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat. Je ziet na 7 minuten de eerste quinoa zaadjes uit elkaar vallen. Snij de komkommer klein en ook de dadels mogen in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom of schaal en maak de salade af met brokjes geiten kaas (je kunt ook fetakaas gebruiken of brie). Breng de broccoli salade op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

Deze broccolisalade is super simpel, lekker en goed voor een volledige maaltijd.

Smakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reactie

Leave A Comment

Related Posts