Broodjes zonder haast

onthaastingDeze maand val ik een aantal dagen in bij Terminus de Onthaasting, een lunchbar waar je o.a. verse broodjes en heerlijke salades kunt krijgen. Samen met mijn team van deze week heb ik heerlijke hartige en zoete broodjes gebakken. We waren zo enthousiast dat het ik het recept vandaag met jullie ga delen.

We hebben pure ingrediënten gebruikt, verse gist en meel van de bakker. Omdat iedereen ergens anders van houdt, hebben we gekozen voor een zoete en een hartige versie.

Recept voor hartige opgerolde broodjes

hartige-broodjesVoor ongeveer 20 tot 25 broodjes maak je eerst een deeg van de volgende ingrediënten

  • 500 gram meel (bloem)
  • 250 gram melk
  • 20 gram roomboter
  • snuf zout
  • 21 gram verse gist
  • 2 eieren

Verwarm de melk tot ongeveer 25-30 graden. Voeg de gist toe en laat het 10 minuten rusten. Als het goed is, ontstaan er belletjes. Voeg de eieren en de boter toe aan de melk. Mix de bloem met een snuf zout. Meng voorzichtig het melkmengsel met de bloem en kneed heel goed tot een glad en soepel deeg.

Laat minimaal 1 uur rijzen.

Rol het deeg uit tot een platte rechthoekige plak.

Smeer het brood in met een mengsel van de volgende ingrediënten:

  • 10 eetlepels parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 75 gram roomboter (gesmolten)
  • Geroosterde nootjes (naar keuze, fijngehakt)
  • verse rozemarijn

Rol de ingesmeerde lap deeg in de lengte op en snij er plakjes van ongeveer 1,5 af. Leg ze plat op een bakplaat (met ruimte er tussen) en  bak ongeveer 15 minuten op 180 graden tot ze mooi goud bruin zijn.

Pas op, niet te lang bakken, dan worden ze wat droog. Eet het broodje zo, of met een beetje roomboter.

Recept voor zoete opgerolde broodjes

zoete-broodjesVoor ongeveer 20 tot 25 broodjes maak je eerst een deeg van de volgende ingrediënten

  • 500 gram meel (bloem)
  • 250 gram melk
  • 20 gram roomboter
  • snuf zout
  • 21 gram verse gist
  • 2 eieren

Verwarm de melk tot ongeveer 25-30 graden. Voeg de gist toe en laat het 10 minuten rusten. Als het goed is, ontstaan er belletjes. Voeg de eieren en de boter toe aan de melk. Mix de bloem met een snuf zout. Meng voorzichtig het melkmengsel met de bloem en kneed heel goed tot een glad en soepel deeg.

Laat minimaal 1 uur rijzen.

Smeer het brood in met een mengsel van de volgende ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade (fijngehakt)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 6 eetlepels rozijnen
  • 10 eetlepels geroosterde noten (naar keuze, fijngemalen)
  • 2 eetlepels kaneel
  • 50 gram suiker (kun je ook weglaten voor een suikervrije variant)
  • 75 gram boter (gesmolten)

purefoodie-onthaastingRol de ingesmeerde lap deeg in de lengte op en snij er plakjes van ongeveer 1,5 af. Leg ze plat op een bakplaat (met ruimte er tussen) en  bak ongeveer 15 minuten op 180 graden tot ze mooi goud bruin zijn.

Pas op, niet te lang bakken, dan worden ze wat droog. Dit broodje is heerlijk bij de koffie.

Eet smakelijk, we vinden het super leuk als je het recept deelt via social media ;)!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts