Brownie zonder geraffineerde suiker

 

Chocolaaaaa!!! Ik ben zo gek op chocola, er zijn (en dat weet ik uit ervaring) vrouwen die niet van chocola houden, maar ik behoor tot de gelukkigen die dit prachtige product wel kunnen waarderen. En of ik het kan waarderen, ik kan niet zonder!

Ik zag een soortgelijk recept voorbij komen op de website van culy, en dacht direct, hier moet ik meer van weten. Ik ben gelijk gaan proberen en heb er vervolgens een eigen draai aan gegeven, de verhoudingen iets aangepast en wat ingrediënten toegevoegd.

brownie zonder suiker 1
Ingrediënten:

  • 125 gr speltmeel
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr kokosbloesem suiker
  • 2 ei
  • 1 banaan
  • 50 gr dadels
  • 2 theelepels wijsteen bakpoeder.
  • 200 ml slagroom
  • 6 el cacao
  • 100 gram boter (roomboter is een puur product)

Smelt de boter. Klop de slagroom half stijf, een beetje lobbig, en meng deze vervolgens met de gesmolten boter en de twee eieren.

Meng in een grote kom de walnoten (grof gehakt) met het speltmeel, de kokosbloemsuiker, de dadels, bakpoeder, cacao en de banaan.

Meng het meel mengsel heel voorzichtig met het slagroommengsel en zet het dan voor 30 minuten in de oven op 180 graden (let op iedere oven is verschillend).

Geloof me, deze brownie is echt HEERLIJK!

brownie zonder suiker 2

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts