Champignon-quinoa koekjes

Een totale verrassing werd het, deze maaltijd. Ik wilde eigenlijk groenteburgers maken, maar eindigde met deze heerlijke champignon quinoa koekjes, zoete aardappelfrietjes en een makkelijke salade. Waarom heten het nu ineens koekjes en geen burger meer? Omdat het mengsel iets te nat was voor grote burgers en de structuur meer neigde naar de welbekende oosterse viskoekjes. Zo gaat dat bij mij in de keuken, de plek in huis waar ik helemaal tot rust kom:).

De quinoa burgers vliegen je om je oren, dus dat moest ik natuurlijk ook eens proberen. Een paar gehakte champignons en wat eiwitten verder kwam ik tot het volgende recept en ik weet niet hoe ik het doe, maar ze waren fantastisch!

quinoa champignon koekjes

Ingrediënten (genoeg voor zeker 10 a 15 koekjes):

  • 4 grote of 5 middelgrote kastanje champignons
  • 2 eiwitten
  • 3/4 kopje havermout (fijne havervlokken)
  • 1/2 rode ui
  • 1 kop quinoa (gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • 1 theelepel honing
  • schaaltje amandelmeel

Hak de champignons, de ui en de knoflook zo fijn als je kunt. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken (die van mij is kapot, ai). Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en laat dit even goed afkoelen. Meng vervolgens alles in een grote kom. breng op smaak met flink peper en zout en een theelepel honing. Het mengsel is erg plakkerig,  dat hoort.

Zet een pan op middelhoog vuur met een klein beetje olijfolie of kokosolie. Pak een beetje van je champignon- quinoa mengsel en maak er met je andere hand een balletje van. Rollen heeft geen zin, je kunt het heel voorzichtig van de ene in de andere hand gooien. Haal het balletje even door de amandelmeel en bak deze dan goud bruin aan alle kanten.

Wij hebben dit gegeten met wat friet van zoete aardappel en een simpele salade met tomaat, ui, komkommer en veldsla.

Voor de zoete aardappel friet snijdt je eerst de zoete aardappel in reepjes van gewenste grootte, dan doe je ze in een ovenschaal met wat geplette teentjes knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper. Hussel het goed door elkaar en bak in een oven van 180 graden in 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts