Comfort food. Bladerdeegtaartje

Soms, of eigenlijk regelmatig, heb ik zin in wat lekkers. Gewoon lekker, eten waar je een goed gevoel van krijgt. Bladerdeeg is dan toch vaak het antwoord. Of Chocola;).

Op een één of andere manier is deze behoefte aan “comfort food”, zoals dat op z’n hips heet, in de herfst altijd groter. dus vandaar dit bladerdeegtaartje. Gewoon als avond eten, omdat het kan!

bladerdeeg taartje

 

Ingrediënten (per taartje/ `1 taartje per persoon is veel, maar wel lekker):

  • 2 eieren
  • 5 champignons
  • 1 theelepel oregano
  • 1 sjalotje
  • Belegen kaas
  • 2,5 plakjes bladerdeeg (met 2 kan ook)
  • Peper en zout
  • kokosolie om in te bakken

Vouw de bladerdeeg samen en rol uit tot een mooie grote plak. Leg deze plak in een ingevette kleine bakvorm/ ovenschaal.

Bak in een koekenpan de champignons en de sjalot met wat oregano en zout en peper mooi bruin. Leg ze in het bakje met bladerdeeg. Klop de eieren los en breng deze op smaak met wat zout en peper. Giet het over de champignons heen in het bakje. Rasp er wat belegen kaas overheen en bak jou comfort maaltijd af in een voorverwarmde oven op 180 graden in 45 minuten. Prik er met een saté prikker in om te kijken of het taartje van binnen ook gaar is.

Eetsmakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts