Courgette pannenkoek met slechts 3 ingrediënten

Soms heb je zo’n toevalstreffer, je maakt iets en het blijkt een toppertje te zijn. Zo ook deze courgette pannenkoek, super makkelijk, gezond en perfect als ontbijt, lunch en avondeten. Het is overigens geen goed idee om dit recept 3 keer op een dag te eten. Afwisseling is ontzettend belangrijk, om zo veel mogelijk gevarieerde voedingstoffen binnen te krijgen. Maar, heb je een keer niet veel tijd, dan kun je de courgette pannenkoek op alle tijdstippen inzetten, ik at ze als ontbijt. Ik denk zelfs dat kinderen ze ook heerlijk vinden, de courgette maakt dat ze heerlijk sappig blijven.

courgette-pannenkoekVoor dit recept heb ik havermeel gebruikt. Je kunt dit zelf maken door havervlokken te malen in een keukenmachine, maar je kunt ook een andere meelsoort gebruiken. Amandelmeel lijkt mij bijvoorbeeld ook heerlijk in dit recept.

Dit recept bestaat uit maar 3 ingrediënten exclusief de peper en zout. De courgette pannenkoek is dus zo gemaakt. Smeer er een beetje roomkaas op voor nog meer smeuïgheid, het is net een traktatie.

Recept voor 2 courtgette pannenkoeken

  • 2 eieren
  • 50 gram havermeel (of boekweit, of amandelmeel, net wat je in huis hebt)
  • 100 gram geraspte courgette

pannenkoekMix de bovenstaande ingrediënten met een garde in een kom, breng op smaak met peper en zout en bak er 2 courgette pannenkoeken van. Om en om bakken en klaar is kees.

Serveer met een laagje roomkaas. Voor variatie kun je de pannenkoek ook beleggen met avocado. Net zoals de omelet met avocado.

Nog meer lunchtips? Kijk dan eens naar mijn 10 x lunchinspiratie (klik hier).

Smullen!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts