Courgettebrood of toch cake :)

Zoals jullie weten heb ik maar 1 courgetteplant in mijn gigantische volkstuin. Nou ik kan je vertellen, geen plant in die tuin heeft zoveel vruchten gegeven als deze courgetteplant. Iedere week haal ik er minimaal 4 grote joekels van af. Al weken! Vandaar dat jullie al een aantal courgetterecepten voorbij hebben zie komen. Vandaag heb ik een courgettebrood gebakken. Een tip van een buurvrouw die ook een courgetteplant heeft. Het originele recept is van @yvettevanboven. Ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Courgettebrood - Een recept van purefoodie.nl

Recept courgettebrood

Ingrediรซnten

  • 300 gram meel (havermeel voor een glutenvrij recept)
  • 3 eieren (4 als je kleintjes hebt)
  • 1 flinke courgette (400 a 500 gram)
  • 1 eetlepel baking soda
  • 120 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 100 gram feta
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 10 gesneden zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 1 a 2 eetlepels gedroogde oregano
  • zout en zwarte peper

Tuin algemeen
Mix de eieren luchtig. Voeg de meel en baking soda toe en ย mix goed door. Giet langzaam de olijfolie erbij. En eventueel een scheutje water. Breng alvast op smaak met flink zout en peper.

Rasp de courgette en mix de rasp met de feta (verbrokkeld), parmezaan, zongedroogde tomaat, de pijnboompitten, oregano en basilicum. Breng ook dit mengsel op smaak met zou ten peper.

Mix nu je beslag met de courgette mix. Mix goed door elkaar en vul nu een cakevorm. Bak in een voorverwarmde oven minimaal ย een uur op 170 graden. Check of hij gaar is door met een prikker in je courgettebrood te prikken.

Eet met een lekkere salade en een courgettesoep bijvoorbeeld. Of neem lekker mee naar je werk voor lunch.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • T. Fiorentino
    2 jaar ago

    en de oventemperatuur?

    • 2 jaar ago

      170 graden! Ik zal het direct aanpassen in het recept :). Eet smakelijk!

Leave A Comment

Related Posts