Courgettesoep uit eigen tuin

Naast peultjes, bietjes, verse kruiden, tuinbonen en wortelen heb ik ook één courgetteplant in mijn moestuin. En die doet het goed! Ik heb er al meer dan 10 courgettes geoogst en hij groeit lekker door. Zo nu en dan zit er een gigantisch exemplaar bij en dan is het tijd voor soep. Deze courgettesoep is heerlijk fris en licht en past perfect bij een zonnige zomerse dag.

courgettesoep

Groente groente groente

Als iemand mij vraagt om advies voor een gezonder leven is mijn antwoord doorgaans: ‘groente!’. Voeg meer groente toe aan je eetpatroon en vervang andere producten voor groente. Verse groente wel te verstaan. Al kun je ook goed kiezen voor ingevroren groente. De allerlekkerste groente zijn natuurlijk wel die uit je eigen tuin. Of uit de tuin van iemand die je goed kent. Deze courgettesoep zit bordevol groente. Voor een gezond eetpatroon.
Zorg 300x250

Recept courgettesoep met kokosmelk

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 gigantische courgette of 4 kleine
  • 0,5 l bouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • verse peterselie
  • 5 stengels bleekselderij
  • sap van 1 limoen

courgetteFruit de ui aan tot hij bruin begint te worden, dit geeft een heerlijke smaak af aan de soep. Snij de groente in grove stukken. Voeg vervolgens een kwart van de andere groente toe.  Door de groente nu goed goudbruin te bakken geeft het je soep straks een extra goede smaak. Voeg vervolgens de knoflook toe en de rest van de bleekselderij en courgette. Schep om en om, de courgette geeft al wat vocht af dus het zal niet snel aanbranden. Voeg nu de bouillon en de sap van 1 limoen toe. Kook de groente 15 minuten en pureer de soep dan glad. Voeg de kokosmelk toe en mix nog een keer goed met de staafmixer.

Nu is het belangrijk om je soep goed te zeven, zo hou je een hele zachte lichte soep over. Zeef dus je soep en maak het af met peper, verse peterselie en wat sojasaus.

Een hele verantwoorde soep. Eet de soep als hoofdmaaltijd, of maak er een bijvoorbeeld een lekkere salade bij (klik op de foto voor het recept).

maaltijdsalade met bietengroene saladeSalade met tuingroente - recept van Purefoodiesalade met zoete aardappel

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment