Couscous met zoete kip en aubergine – makkelijk recept

Een makkelijk recept vandaag. Wat zo fijn is aan dit soort recepten, is dat het je heel weinig energie kost. Langer dan een half uur hoef je niet in de keuken te staan, je gebruikt weinig ingrediënten. En toch creëer je een verse maaltijd. Deze couscous met zoete kip en aubergine heeft bijna geen voorbereiding nodig. Wil je liever geen couscous gebruiken, gebruik dan quinoa.

Couscous met zoete kip en aubergine, een makkelijke en snelle maaltijd. Recept van purefoodie.nl

Recept couscous met zoete kip

Begin met de kip. Snij 2 kippendijfilets in kleine blokjes. Zet deze alvast in de volgende marinade. Als je tijd hebt om dit een uur van te voren te doen is dat ook goed, maar dat hoeft niet.

koken & tafelen algemeen

Ingrediënten marinade

  • 1 el. ketjap
  • 1 el. ras el hanout
  • 1 el. gembersiroop
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Het grootste gedeelte van de voorbereiding is nu klaar. Zet nu de volgende ingrediënten klaar.

  • 1 aubergine – in blokjes gesneden
  • 1 ui – heel fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook – heel fijn gesnipperd
  • 1 centimeter gemberwortel – fijn gesneden of geraspt

Zet de waterkoker aan en doe 150 gram couscous in een schaaltje. Giet kokend water op de couscous tot de couscous ongeveer 1 centimeter onder water staat. Hier hoef je verder niet naar om te kijken.

Pak twee pannen en zet deze op het vuur om ze goed warm te laten worden. Bak de kip op hoge temperatuur rondom bruin en laat nog even na garen op lager vuur. In de andere pan doe je tegelijk een drup olijfolie met de aubergine. Bak om en om tot de aubergine bruin en zacht begint te worden. Voeg de ui, knoflook en gember wortel toe en roer nog een paar keer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de couscous en de kip toe aan de aubergine, roer nog een paar keer door en klaar ben je!

Extra tip: Serveer wat verse tzatziki bij dit gerecht.

Eetsmakelijk:)

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment