Curry recept, dit kan jij ook!

Zoals jullie weten ben ik gek op curry! Er staat dan ook meer dan één curry recept op purefoodie.nl. Zoals bijvoorbeeld dit curry recept met pompoen, of deze met patisson en natuurlijk het curry recept voor groene curry! Ik kan wel zeggen dat het één van mijn favoriete gerechten is.

Curry maken kun je op talloze manieren doen. Als ik het maak, is het nooit hetzelfde. En ik maak het vaak! Ik zal je in dit curry recept ook een aantal varianten geven, zodat je het aan kan passen op je dieet.

curry-recept

Curry recept voor 4 personen

Ik maak curry vaak in een grotere hoeveelheid zodat ik er de volgende dag ook nog van kan genieten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 kippen dij filets
  • 500 ml groente bouillon
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 centimeter gemberwortel
  • 2 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 1 knolselderij
  • 1,5 eetlepel masala poeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kurkuma poeder of verse geraspte geelwortel
  • Peper en zout
  • Optie: 1 rode peper

Kook de kippendijen in de groente bouillon samen met de gember en een eetlepel koriander zaad. Optie: voeg hier een opengesneden rode peper aan toe. Doe dit alleen als je van echt heel pittig houdt, de sambal maakt het pittig genoeg. Laat de kip ongeveer 15 tot 20 minuten koken. Bewaar deze bouillon.

Snij de kip zo fijn mogelijk. Snij ook de ui, de knolselderij en de knoflook fijn. Maak een kruidenmengsel van de masala poeder, de paprika poeder, een theelepel koriander zaad, kurkuma en peper en zout. Haal het stuk gember uit de bouillon en snij deze fijn. Voeg toe aan het mengsel met kruiden.

Pak een pan waar een deksel op kan. Fruit de ui en de sambal in een beetje olie en voeg de kip toe. Bak het geheel een paar minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en de helft van je kruidenmengsel. Bak om en om. Er ontstaat al een heerlijke geur. Voeg nu ook de knolselderij toe. Bak het geheel nog een paar minuten om en om. Blus af met twee grote soeplepels bouillon die je nog hebt bewaard.

Laat het geheel 30 minuten op een laag vuur doorgaren.

Vegetarische versie

Wil je graag een vegetarische versie? Start dan bij het fruiten van de ui. Voeg de knoflook en de knolselderij toe en vervolgens het kruidenmengsel. Laat een blik kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Voeg deze toe aan je groenten curry recept. Gebruik groentebouillon of kokosmelk om af te blussen en laat het geheel 30 minuten op laag vuur doorgaren.

Optie: Kook voor ieder persoon die mee eet een ei. Pel dit ei en leg de laatste 10 minuten bij de curry in de pan.

Speel met groente

Hou je niet van knolselderij? Hier kun je eindeloos mee variëren. Gebruik bloemkool met sperziebonen bijvoorbeeld. Of pastinaak, met wortel. En zo heb je steeds een nieuw curry recept.

Serveer dit curry recept met…

Combineer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of met zelfgemaakte wraps!

Eet smakelijk, laat je me weten wat je er van vind?

Volg je me al op Facebook? Ik geef daar regelmatig wat extra kooktips!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts