De lekkerste pasta salade

Zoals jullie misschien weten, ben ik gek op pasta! Je kunt me er ’s nachts zeker voor wakker maken, graag zelfs:).

De pasta salade die ik vandaag met jullie deel is een pasta salade waarvan ik het recept al meer dan eens heb veranderd, maar altijd lukt en lekker is. Zoals ik hem gisteren maakte, was ie toch echt wel fantastisch hoor! Dus bij deze:

pasta salade

 

Ingrediënten pasta salade:

  • Fusilli pasta
  • Veldsla
  • Mini trostomaten
  • Zongedroogde tomaten
  • 1/2 rode ui
  • Pijnboompitten (1 handje)
  • Mozzarella (1 bol per 2 personen)
  • Peper en zout

Ik heb expres de hoeveelheden weggelaten. Het ligt eraan met hoeveel personen je gaat eten. Kijk goed uit dat je niet te veel pasta in de salade doet, dan krijg je een deegsmaak. Kook de pasta voor 7 minuten. Proef er eentje om te kijken of de pasta mooi al dente is. Spoel de pasta af met koud water. Doe in een grote schaal, de tomaten (door de helft gesneden), de zongedroogde tomaten in stukjes, de ui (in hele dunne halve ringen gesneden), de pijnboompitten (geroosterd) en de mozzarella (in blokjes gesneden en op smaak gebracht met peper en zout). Doe vervolgens de pasta en de sla erbij en meng het goed door elkaar.

 

Wat maakte deze salade nu zo speciaal? De volgende vinaigrette gaat over de pasta salade heen. Geloof me, je wil nooit meer anders.

Ingrediënten vinaigrette:

  • 1/2 kopje goede olijf olie (extra vierge)
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 theelepel gedroogde chilli pepers
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 flinke handen fijngehakte verse groene kruiden (basilicum en bieslook)
  • Snuf (tussen duim en wijsvinger) biologische rietsuiker. Deze kun je ook weglaten, maar het brengt de smaken net iets beter samen.

Stamp de teen knoflook fijn in een vijzel tot een soort puree. Voeg dan flink olijf olie toe en roer het goed door elkaar. Hoe weet je of je goede olijfolie hebt? Door simpel weg te proeven (doop je vinger in de olie), proef je de olijven, of smaakt het muf? Breng de olijf olie verder op smaak met chilli, oregano en peper en zout en roer dan de witte wijn azijn erdoorheen. Als laatst doe je de kruiden erdoor. Proef en maak het eventueel af met een snufje suiker. Suiker is een smaakversterker, hij versterkt alle smaken en zorgt dat de smaken allemaal samenkomen. Je kunt er voor kiezen om de suiker weg te laten, geen probleem!

Ik zeg alvast eetsmakelijk! Voor meer salades zie hier alle salades van purefoodie op een rij.

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts