Een groen sapje bij het ontbijt

Ik vind bijna niets lekkerder dan opstaan met vitaminen. En het liefst in de vorm van een groen sapje. Groente in de vorm van sap worden heel snel in je bloed opgenomen. Hierdoor merk je snel het effect. Als ik in de ochtend een groen sapje drink, wat voornamelijk uit groene groenten bestaat, dan krijg ik energie. Dat voel ik direct. De energie is ook blijvend, heerlijk. Ik maak mijn sapjes vaak in de slowjuicer. Ik schreef al eens een stuk over gezonde slowjuice sapjes. Het nadeel van groene sapjes uit de slowjuicer is dat de vezels verloren gaan. Je kunt de resten uit de slowjuicer heel goed gebruiken voor bijvoorbeeld groenteburgers.

boerenkoolsap (2)Vier voordelen van groene sapjes

  1. Vitaminen.  Je hebt vitaminen nodig om je lichaam optimaal te laten werken. De cellen in je lichaam kunnen door middel van vitaminen en mineralen beter herstellen,  groeien en vernieuwen. Sap van groene groente bevat veel essentiële vitaminen en mineralen.
  2. Lekker makkelijk. Je perst de sap op maandagavond en op dinsdag en woensdag ochtend heb je snel een voedzaam sapje bij je ontbijt.
  3. Energie. Ontbijten met een groen sapje geeft je direct energie. En deze energie blijft langer hangen dan wanneer je ontbijt met een cracker met appelstroop.
  4. Verfrissend. Opstaan met een groen sapje is verrassend verfrissend. Zeker wanneer je onderstaand recept gebruikt. Door de limoen is het lekker fris.

Genoeg voordelen. Probeer het eerst zelf maar eens.

Recept voor een verfrissend groen ontbijt sapje

boerenkoolsapIngrediënten genoeg voor 2 dagen

  • 200 gram boerenkool
  • 2 appels
  • 1 komkommer
  • 1/2 limoen
  • optie: een handje muntblaadje

Wanneer je biologische producten gebruikt hoef je ze niet te schillen. Was de producten goed en doe ze in de slowjuicer. Maak van de pulp een groenteburger of trek bouillion.

Fijne dag vandaag

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts