één pan pasta

Vakantie periode! Wat is er dan fijner dan een gerecht wat je in 1 pan kunt klaar maken. Deze “één pan pasta” is een ideaal gerecht voor op de camping of gewoon voor als je iets makkelijks op tafel wilt zetten.

23Een tip voor als je op vakantie bent:

Gebruik zoveel mogelijk streekproducten. Producten dicht bij de oorsprong zijn vaak het meest puur en hebben weinig toevoegingen nodig om bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum uit te stellen of de kleur te behouden.

tip 2: Weet wat je eet. Als je het product niet kent, vraag dan aan de verkoper wat het is en wat er in zit. Als het dicht bij de oorsprong verkocht wordt, dan krijg je vaak makkelijker eerlijker en meer informatie over het desbetreffende product.

Ingrediënten:

  • Pasta, ik gebruik altijd ongeveer 2 handjes per persoon + 1 handje voor de pan
  • Verse groene kruiden bieslook, peterselie, koriander, basilicum. Kijk wat er in je omgeving groeit of wat er te krijgen is bij de plaatselijke supermarkt.
  • Tomaten
  • Bos ui (sjalotjes kunnen ook als die beter verkrijgbaar zijn)
  • Sla (veldsla of rucola vind ik persoonlijk het lekkerst)
  • Feta kaas of mozzarella
  • peper en zout

21

Kook de pasta al dente  (net gaar) en voeg de bovenstaande ingrediënten toe in de pan.

Vergeet nooit peper en zout, dat geeft smaak. Sprenkel er wat olijfolie overheen en klaar is je pan pasta.

Nog wat opties om je salade verder op te pimpen:

  • Pijnboompitten
  • Zongedroogde tomaten
  • Balsamico azijn

Zo simpel, maar zo lekker.

 

 

19

 

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts