Falafel, ik had het al eens gegeten, een broodje falafel. Lekker! Maar nog niet helemaal mijn smaak. Dus ik dacht, ik ga het zelf maken en zorg dat het mijn smaak krijgt. Falafel is gemaakt op basis van kikkererwten, je kunt het prima vervangen voor je stukje vlees. Aangezien wij geregeld vegetarisch eten, is dit een super oplossing.

IMG_20140710_205135

Ingrediënten:

  • 300 gram kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Mosterdzaad (2 theelepels)
  • Komijn poeder (1 theelepel)
  • Gemberpoeder (1 theelepel) verse gember kan natuurlijk ook.
  • Paprikapoeder (1 theelepel)
  • Appelsap (2 eetlepels) Ik had geen citroensap in huis dus gebruikte appelsap.
  • 2,5 eetlepels bloem.

Meng alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine tot een puree. Rol bolletjes van de puree, dit kun je met je handen doen (dat wordt wel plakkerig). Ik heb met twee lepels quenelles gemaakt. Rol ze eventueel door de sesamzaadjes en bak ze in een pan met een klein laagje olie.

Wij hebben dit gegeten bij een heerlijke pompoensoep van Donna Hay!  Super combi!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 Reacties

  • Ann
    3 jaar ago

    Wat leuke recepten.
    Dank.

    • 3 jaar ago

      Nogmaals bedankt?

  • Ann
    3 jaar ago

    Wat leuke recepten…

    • 3 jaar ago

      Dank je wel Ann! ?

Leave A Comment

Related Posts