Festival eten, mijn 5 dagen Rockwerchter

festivalOm te beginnen, was ik nooit langer dan 1 dag op een festival geweest. Ik wist niet wat ik moest verwachten van al het festival eten maar ik had wel gelezen dat de mogelijkheden steeds uitgebreider worden en er genoeg gevarieerd eten wordt aangeboden.

Mijn nekharen gingen even overeind staan toen ik hoorde dat de dag zou beginnen met broodje knak en de eerste stop Mac Donalds zou zijn. Gelukkig zouden er ook eieren meegaan en konden we met een beetje geluk een gasstelletje mee de camping op smokkelen om pannenkoeken te bakken. Met een zak appels, een grapefruit en 4 komkommers onder mijn arm was ik er van overtuigd dat ik de week wel doorkwam. Ik maakte met mezelf de afspraak dat ik niet te veel zou verwachten en per dag ging bekijken wat ik nodig dacht te hebben. Bezig zijn met gezond eten op een festival leek mij minder prettig dan een paar dagen buikpijn van al het festival eten.

Met een gezond lijf aan de week beginnen

In de weken voor dat ik richting België zou gaan voor een week lang rock muziek en bier, heb ik mijzelf voorgenomen extra goed te letten op mijn eten. De beste tip die ik mijzelf kon geven. Met een zo gezond mogelijk lijf beginnen aan een week vol bier en festival eten. Dat betekend dat ik extra heb gelet op onderstaande punten:

 • Zoveel mogelijk groenten, van Nederlandse bodem, het liefst biologisch en gevarieerd met het seizoen mee. Zie 5 tips om meer groente te eten.
 • Bewust gekozen vlees en vis. Gezonde dieren betekent gezond vlees.
 • Geen geraffineerde (chemisch bewerkt) voedingstoffen
 • Gevarieerd eten, niet iedere dag hetzelfde.
 • Genoeg eten. Luisteren naar je lichaam, 3 keer per dag eten plus tussendoortjes.
 • Iedere dag bewegen, om de 1 a 2 dag(en) sporten.
 • Iedere dag fruit.

Voor meer tips, zie mijn blog met 5 tips voor een lekker lijf.

Ik ben dus gezond begonnen en dat heeft tot gevolg gehad dat mijn lichaam het festival eten en al het bier veel beter kon verwerken. Top!

Festival eten, pannenkoeken uit plastic bekertjes

De traditie is om te starten bij de Mac in Hazeldonk, we waren duidelijk niet de enige. Gezellig hoor. De burger smaakte me best en was genoeg om door te crossen over de grens naar het dorpje Werchter, waar Rockwerchter zou gaan plaatsvinden. Iedereen in gezonde spanning met biertje in zijn of haar hand (behalve de chauffeur uiteraard). De eerste boeren galmde door de auto, de eerste liedjes werden gezongen. We hadden er zin in!

festival-etenDe grap is dat ik mij het meeste verheugd had op een gebakken ei, net als de rest. We konden er gelukkig smakelijk om lachen dat we de eieren thuis in de koelkast hadden laten liggen.

Wat ik uiteindelijk het allerlekkerst vond waren de pannenkoeken met uitgebakken spek in de ochtend. Om 9 u ging ons binnengesmokkelde gasstelletje aan om een paar brakke buiken te vullen. Bij gebrek aan borden gingen de pannenkoeken in een plastic bekertje, waar je je pannenkoek met een vorkje uit harkt. Ik kon wel wennen aan dit festival eten bij de tent.

Applaus voor de festival foodtrucks

festivaletenWat een gigantisch terrein, wat veel mensen en wat ontzettend veel goed festival eten kun je vinden op Rockwerchter. De dag starten met bier en pannenkoeken of knaks en vervolgens een lekkere wrap, verse pizza, pastasalade, sushi, Thai’s of Mexiacaans bleek een perfecte volgorde en hielp mij de dag goed door te komen. Het feit dat ik gezond was begonnen plus de paar vitaminen die ik nog binnen kreeg hebben er voor gezorgd dat ik me geweldig voelde gedurende de 5 dagen festival.

Bij deze dus een groot applaus voor de festival foodtrucks!

Bier, zon, vrienden, lol en goede muziek

Rockwerchter is een festival waar een paar honderdduizend mensen op af komen. Dertigduidzend daarvan stonden naast ons op de camping en samen met ons vriendenclupje hebben al deze mensen en het festival eten mijn festival beleving perfect gemaakt. Ik heb nog nooit zoveel lol gehad in 1 week en onwijs genoten van de zon, de goede muziek en het koude bier!

Bedankt lieve vriendjes en alle mensen die Rockwerchter hebben gemaakt tot wat het is.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

 • 6 jaar ago

  Tol dat je het leuk hebt gehad! Het eten op Rock Werchter is inderdaad niet alleen maar ongezond en slecht. Ik was er vorig jaar en plunderde 3x per dag de fruitkraam op het terrein, haha!

  • 6 jaar ago

   Ja ze hadden inderdaad een goede smoothiebar! Heel fijn :)

Leave A Comment