Frisse bloemkool salade met mango

Het is dan wel herfst, de pompoensoepen vliegen je om je oren, vandaag heb ik een frisse bloemkool salade voor je klaar staan. Want salades kunnen altijd! Sinds ik heb ontdekt dat je bloemkool kunt malen tot een soort couscous, heb ik al talloze variaties geprobeerd. Ik vind het zo lekker en het is gezond. Wat wil je nog meer ;).

bloemkool-salade

Recept voor bloemkool salade met mango

In deze bloemkool salade heb ik mango gebruikt, kun je er niet goed aan komen? Gebruik dan kiwi of appel in kleine stukjes gesneden.

Ingredi├źnten

  • 1/2 bloemkool
  • 1 mango
  • 2 handjes kiemen
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • krullen verse Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • optie: 1/2 kopje cashewnoten

bloemkool-saladeMaal de bloemkool in een keukenmachine fijn tot een korrelig-couscous-achtig product. Doe de bloemkool-couscous in een kom en voeg de kiemen, gesneden mango, gesnipperde rode ui en de in blokjes gesneden avocado toe. Breng op smaak met krullen van Parmezaanse kaas, peper en zout. Voeg eventueel nog een paar gehakte cashewnoten aan toe voor extra bite.

Deze simpele bloemkool salade staat in no time op tafel. Vegetarisch, snel, gezond maar vooral heel erg lekker fris.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts