Frisse bloemkool salade zonder sla

bloemkool couscous saladeMet deze bloemkool salade zet je een gezonde maaltijd op tafel. Het is een lichte maaltijd met enkel groente een beetje fruit en (geitenkaas) kaas. Ik ben gek op salades zoals je weet, regelmatig deel ik mijn recepten met jullie en ik krijg er veel leuke reacties op. Onlangs maakte ik voor het eerst bloemkool couscous in een bloemkool salade. Ik was verkocht, daarom vandaag een nieuw recept met bloemkool couscous. Dit keer een salade zonder sla. Huh? Ja inderdaad, de basis voor deze bloemkool salade is bloemkool couscous. Samen met enkele ingrediënten maak je vervolgens een heerlijke salade zonder sla. Je kunt er overigens altijd sla aan toe voegen wanneer je dit in huis hebt en er zin in hebt.

Recept voor de frisse bloemkool salade

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/3 bloemkool
  • 1 puntpaprika
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 handje peterselie
  • 1 handje brie (in blokjes)
  • 1 grote elstar appel
  • 1/2 limoen
  • 1 handje pijnboompitten
  • peper en zout
  • Optie: Sla

bloemkool-saladeWas de bloemkool eerst goed, je gaat de bloemkool rauw in de salade verwerken. Maal de bloemkool tot het korrelig is. Dit kan in een keukenmachine of met de pulse functie van een staafmixer.

Mix vervolgens de puntpaprika met de peterselie en een halve rode ui in de keukenmachine tot een salsa. Breng op smaak met peper en zout en het sap van 1/2 limoen.

Snij de brie in stukjes, je kunt ook heel goed geitenkaas gebruiken. Ik heb ongeveer 1/5 van een punt brie gebruikt.

Meng de salsa met de bloemkoolcouscous en de stukjes brie. Snij de zongedroogde tomaten (klik hier om te zien hoe je zelf zongedroogde tomaten kunt maken) en voeg ze toe aan de salade.

Snij de andere helft van de rode ui in dunne ringen en voeg toe. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie en voeg toe.

Breng de salade op smaak met zout en peper en voeg als laatst een geraspte appel toe.

Deze salade is suikervrij, vetarm en koolhydraatarm, de salade is gemaakt van enkel pure producten en is vegetarisch. Je kunt de salade heel goed eten bij een gezonde barbecue of zo als maaltijd salade. Dit recept is goed voor 2 maaltijdsalades.

Wil je meer weten over hoe je gezond kunt barbecueën? Lees mijn blog eens met tips voor een gezonde barbecue.

En wil je nog meer salade inspiratie? Zie deze blog met 10 prachtige salades van mede bloggers.

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment