Frisse courgette soep

Courgette soep is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij 35 graden, maar geloof me het is een verfrissend soepje. Ik had vroeger een leerkracht, die altijd soep dronk tijdens warme dagen als dit. Ik moest er niet aan denken, maar de courgette soep van vandaag is verrassend verfrissend. Daarbij is de courgette soep licht verteerbaar. Het laatste waar je op zit te wachten is een opgeblazen gevoel. Heb je toch last van een opgeblazen gevoel? Lees dan nog eens de gastblog van Anita met 5 tips tegen een opgeblazen gevoel.

Het recept voor courgette soep

courgette soepIngrediënten:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 liter groenten bouillon
  • 100 ml kokos melk (room mag ook)
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 handje verse munt blaadjes
  • verse zwart gemalen peper

Fruit als eerst het uitje aan in een theelepel olijf olie, als de ui glazig is voeg je de knoflook toe. Laat op een laag vuur mee bakken en snij de courgette in kleine blokjes. Het hoeft niet netjes, want je gaat de courgettesoep straks pureren. Voeg de courgette toe en zet de pan op een laag vuur met de deksel erop voor 5 minuten. Voeg vervolgens de groente bouillon toe aan de pan. Laat 10 minuten staan en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de courgette soep op smaak met peper, de sap van 1/2 limoen, 100 ml room en gehakte verse muntblaadjes. Roer de soep goed door en laat nog 10 minuten staan (niet op het vuur).

Deze soep is heerlijk verfrissend op een warme dag en ideaal voor als je een lichte maaltijd wilt nuttigen.

Eetsmakelijk en een fijne dag allemaal!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts