Als de zon schijnt heb ik vaak zin in een frisse salade, niet alleen als de zon schijnt is trouwens hoor;). Ik ben DOL op salades.
Deze salade is lekker fris, en kun je heel goed als maaltijd eten. Je kunt de salade natuurlijk ook als bijgerecht serveren.
Waarom salades zo handig zijn
- Je kunt je koelkast opruimen: Met salades kun je eindeloos variëren, in je koelast heb je vaak restjes over van bepaalde groenten die je goed in een salade kunt gebruiken. Restjes courgette, paprika, komkommer, tomaat, kaas, noem maar op.. bijna alles kan. Meng het met een goede dressing, en je hebt een salade.
- no bake. Je hebt voor salades vaak alleen een plank en een mes nodig. Mits je er een lekker warm kippetje in doet o.i.d.
- kauwen: Op salades moet je veel kauwen, en dat stimuleert je spijsvertering. In mijn andere zomerse salade leg ik uitgebreid uit hoe dat zit. Lees hier
Ingrediënten (voor 1 persoon als maaltijd salade):
1/2 courgette
- 15 kleine roma tomaatjes
- 3 bosuitjes
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 4 medjoel dadels
- Verse bieslook
- 3 flinke eetlepels tzatziki
- Peper en zout
Snijdt de courgette rauw in kleine blokjes en voeg hierbij de tomaatjes gehalveerd toe. Ook de bosuitjes, zongedroogde tomaatjes en de dadels mogen klein gesneden en erdoor. Maak je salade af met wat verse bieslook, tzatziki en wat peper en zout.
Simpel toch? Eetsmakelijk!
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399