Frittata

Frittata is een ovengerecht wat je prima kunt serveren als avond eten. Het is niet zo vreselijk zwaar, maar vult goed en met veel groenten ook hartstikke verantwoord. Ik gebruik biologische producten, geen toegevoegde suikers en zeer weinig vet.

frittata 1

Voor deze heerlijke frittata heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 eieren
  • 3 eetlepels (haver, amandel of gewone) melk
  • 1  (zoete) aardappel per persoon
  • 3 bosui’tjes
  • 5 a 6 tomaatjes
  • 3 flinke handen verse spinazie
  • Een handje verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • Peper en zout
  • Optie: Eetlepel paprika poeder




Kook de aardappel of de quinoa beetgaar (nog niet helemaal gaar). Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en leg ze in een ovenschaal. Snijd de rest van de ingrediënten ook klein en meng deze met de aardappel of de quinoa in de ovenschaal.
Als laatst klop je 6 eieren met de melk in een kom en giet je dit mengsel over de rest van je ingrediënten in de ovenschaal.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet het ongeveer 45 minuten (ligt heel erg aan je oven) op 200 graden de oven in. Eet smakelijk!

frittata 2

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts