Gevulde Enjoya paprika

enjoya-paprika-losWat een feest is het toch om mee te mogen denken over recepten met producten als deze. Een cadeautje van de natuur. De Enjoya paprika is  in 2013 per ongeluk geboren en dit jaar voor het eerst op meerdere plekken te koop. Ze is niet alleen mooi, maar ook zoet, fris en sappig. Een cadeautje voor alle zintuigen. Klik hier voor de website van de Enjoya paprika om te zien waar je deze prachtige paprika kunt krijgen.

Aan de slag, ik heb vandaag 2 recepten voor je om de paprika te vullen. Vlees en vegetarisch. Voor ieder wat wils.

Enjoya paprika gevuld met vlees

  • enjoya-paprika150 gram kippendijfilet
  • 1 rode ui
  • 1 blikje mais
  • 1 handje cashewnoten
  • 2 theelepels gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel gewone paprika poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel ketjap
  • peper en zout
  • 1/2 bol mozzarella
  • optie: 1 rode peper

Snij de kippendijfilet in kleine blokjes en marineer ze in een mengsel van gewone paprikapoeder, gerookte paprika poeder, kurkuma, 1 eetlepel olijf olie, 1 eetlepel ketjap, peper en zout. Laat minimaal 10 minuten (het liefst een hele nacht) intrekken.

Bak de kip om en om (hoeft niet gaar) en voeg de mais, cashewnoten, gesnipperde ui en eventueel rode peper toe en haal direct van het vuur. Snij de paprika’s door midden en vul ze met het kip mengsel. Maak af met plakjes mozzarella. Druk goed aan en zet 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Heb je vulling over? Bak de volgende dag op met wat extra bloemkool of andere groenten en eventueel een beetje rijst voor een heerlijk makkelijke maaltijd.

Vegetarisch gevulde Enjoya paprika

  • enjoya-paprika-vega50 gram walnoten
  • 150 gram kikkererwten
  • 120 gram feta kaas
  • 1 hand verse koriander of peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • sap van 1/2 limoen
  • Optie: 1 groene peper

Dit recept voor een vegetarisch gevulde Enjoya paprika is super makkelijk. Meng in een kom de kikkererwten (gebruik je gedroogde kikkererwten? week ze dan eerst en kook ze zoals staat aangegeven op de verpakking) met de verse koriander of peterselie. Kruimel de feta kaas er over heen en brokkel stukjes walnoot over het mengsel. Pers een teen knoflook uit en snipper een ui. Breng het geheel op smaak met zout en peper en limoen. Voeg eventueel een fijne gesneden groene peper toe. Meng goed door en vul een halve of hele paprika met dit mengsel.

Bak de paprika in de oven op 180 graden ongeveer 30 minuten.

Heb je vulling over? Meng het met wat veldsla, tomaten en een avocado voor een heerlijk frisse salade.

Paprika als tussendoortje

Geen tijd om paprika’s te vullen? Deze Enjoya paprika is ook heerlijk als tussendoortje. In mijn blog met 5 tips om meer groente te eten vertel ik het al, maar wanneer je vaker groente aanbied (ook aan jezelf) krijg je makkelijker genoeg groente binnen. Vind je paprika zo alleen een beetje saai? Je kunt de paprika dippen in een frisse tzatziki of hummus.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts