Gezonde groenteburger met wortel en courgette

Ik ben gek op groenteburgers. Niet omdat het gezond is, maar omdat deze groenteburger echt heel erg lekker is. En omdat ik het een mooie vervanger vind voor een stuk vlees. We eten al genoeg vlees, toch? Daarover later meer…

Een groenteburger kun je heel goed combineren met gebakken aardappels, een salade en gestoomde groente. Of wat dacht je van een groenteburger tijdens de lunch? Prima!



Hier 3 gerechten die goed passen bij deze groenteburger:

De groente burger past ook goed in het rijtje met tips voor verantwoord broodbeleg. Zie hier het artikel met 10 keer verantwoord broodbeleg. 

groenteburger

Recept groenteburger met wortel en courgette

Voor dit recept is het fijn om van te voren alles te raspten en te snijden. Dit kan je prima al van te voren doen, zodat je het alleen maar hoeft te mengen en te bakken.




groenteburgersIngrediënten groenteburger:

  1. 60 gram geraspte wortel
  2. 60 gram geraspte courgette
  3. ½ geraspte rode ui
  4. 50 gram havermout
  5. 1 ei
  6. 20 gram (2 el) amandelmeel
  7. 1 el mosterd of mosterdzaad
  8. Flink peper en zout
  9. 2 theelepels paprikapoeder
  10. 2 eetlepels gehakte verse peterselie





Meng alle ingrediënten voor de groenteburger in een kom. Is het mengsel te nat? Voeg dan een extra eetlepel amandelmeel toe. Let op, een beetje nat mag best. Dan blijft de groenteburger lekker smeuïg. Verdeel het mengsel in twee delen. Vorm er een burger van. Bak de groenteburger in een beetje kokosolie aan beide kanten tot het het mooi goudbruin is.

Eetsmakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

36 Reacties

  • Nadia
    3 jaar ago

    Kan je de amandelmeel vervangen door gewone bloem? En de havermout is dat nodig? Kan je dat ook vervangen? Xxx

    • 3 jaar ago

      Dat kan beide! Ik gebruik juist graag amandelmeel omdat dit minder effect heeft op je bloedsuikerspiegel.

  • lynne
    3 jaar ago

    Hi!
    hmm ik krijg hier honger van! Ik eet vegan, wat zou ik kunnen gebruiken ipv ei ? X

    • 3 jaar ago

      Daar ga ik even over nadenken lynne, ik denk dat plantaardige melk met bonen ook goed kan. Ik ben steeds meer op zoek naar veganistische oplossingen. Alle tips zijn welkom. Ik kom er nog op terug bij je!

    • Henkie
      2 jaar ago

      Wat een gelul, ik ben vegen waar moet ik het ei mee vervangen… Zelfde als: ik eet geen pasta, maar dit gerecht bevat pasta, waar moet ik het mee vervangen

      • jennifer
        7 maanden ago

        Jeetje Henkie, wat een onaardige opmerking! Het is toch geen ei-burger?

    • Kitty
      2 maanden ago

      Gebroken lijnzaad geweekt in water. 1 eetlepel lijnzaad per ei.

  • Hannie
    3 jaar ago

    Ziet er heerlijk uit

  • Marion
    3 jaar ago

    Lijkt me heerlijk! En idd multi inzetbaar!

    • 3 jaar ago

      Dank je!!:)

      • Ria
        3 jaar ago

        Voor hoeveel groenteburgers zijn de ingrediënten?

        • 3 jaar ago

          Hoi Ria, Met deze ingrediënten heb je in ieder geval 2 flinke burgers. Eetsmakelijk en een fijne dag vandaag. Liefs, Kim

  • Linschoten
    3 jaar ago

    Wil wat minder vlees eten dit lijkt me heerlijk

    • 3 jaar ago

      Dan is dit zeker een goede vervanger! :) Goed bezig.

  • 3 jaar ago

    Mooi, simpel goed vegetarisch recept.
    Maak vergelijkbare groente burgers voor mijn dochter.

    groet
    paul hoftijzer

  • Lies
    3 jaar ago

    Ik zou ter vervanging van het ei eens proberen met kikkererwtenmeel… Of geweld lijnzaad.

    • 3 jaar ago

      Bedankt voor de tip! Ga ik proberen:)

  • Toine
    3 jaar ago

    Ik heb samen met mijn dochter van 8 deze burgers vandaag gemaakt en de kinderen vonden ze inderdaad verrukkelijk! Niet te vergelijken met de kant en klare burgers uit de supermarkt.
    Heb er wel wat meer amandelmeel bijgedaan omdat ze anders te nat waren.
    Ik had overigens nog nooit amandelmeel gebruikt, maar kon het gewoon bij de AH vinden. Biologisch zelfs. Mijn dochter vond het erg lekker om van het meel te snoepen :-)
    Ik zou ook graag de vega variant eens uitproberen. Bedankt voor het heerlijke recept! Super!

    • 3 jaar ago

      Bedankt voor je reactie:) Leuk om te lezen dat je dochter het zo lekker vond! Zodra ik de veganistische versie heb geprobeerd, zet ik het op de website.

  • Marieke
    3 jaar ago

    Twee eetlepels lijnzaad in één eetlepel water wellen ipv het ei. Vegan versie! Lekker Kim, ik zet ze op het menu vanavond.

    • 3 jaar ago

      Wat een goede tip! Thnx Marieke :) Eetsmakelijk vanavond! Liefs, Kim

  • Irene
    2 jaar ago

    Als havermout in gaat dan is toch niet meer glutenvrij toch?! Tenzij glutenvrije havermout in doet.

    • 2 jaar ago

      Hoi Irene, Bedankt voor je reactie! Havervlokken zijn in de basis glutenvrij. Let wel goed op, vaak worden ze verwerkt in machines waar ook andere granen worden verwerkt. Hierdoor kan de havermout resten gluten bevatten. Het staat vaak op de verpakking wanneer het 100% glutenvrij is.

    • Kitty
      2 maanden ago

      Haver is altijd glutenvrij. Het enige is dat er bij de productie tot havermout kruisbestuiving kan optreden. Maar in essentie is havermout glutenvrij.

  • Hans
    2 jaar ago

    Beste Kim, valt de havermout te vervangen door gewone chapelure? Of wordt het dan te korrelig?

    • 2 jaar ago

      Hoi Hans, Sorry voor de late reactie (ik was op vakantie). Heb je het inmiddels geprobeerd? Ik denk dat het wel moet lukken, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Laat je het weten als het is gelukt?

  • 2 jaar ago

    Vandaag gemaakt! Heerlijk,
    Kunnen ze in de vriezer denk je?

  • Vera
    1 jaar ago

    kunnen deze ingevroren worden? en dan voor of na het bakken?

    • 1 jaar ago

      Hoi Vera,

      Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar als je ze in wil vriezen doe dat dan na het bakken. Na het ontdooien even in de pan en klaar ben je!

  • Rose
    1 jaar ago

    heey Kim!

    kan dit ook in de oven denk je?

    • 1 jaar ago

      Hoi Rose,

      Ik denk het wel! Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd, maar het lijkt me prima te kunnen. Ik zou gaan voor 15 minuten op 180 graden en dan even goed in de gaten houden dat ze niet te droog worden.

      Groetjes,
      Kim

  • Trijntje
    10 maanden ago

    Heerlijk 👍

    • 9 maanden ago

      Klopt! Ik heb deze week nog een paar burgers staan bakken!

  • sandra
    7 maanden ago

    ik zou volgende keer de courgette wel uitknijpen, het was veel te nat ondanks meer amandelmeel

  • J Nielo
    6 dagen ago

    Hoi Kim ziet er allemaal heerlijk uit zelf wil ik de groenten burgers gaan maken ,

    maar helaas heb ik een Pinda Noten Allergie waar ik ook een E -Pi Pen voor heb dus mijn verzoek ,aan jou wil Recept zonder Amandel meel en Recept zonder Noten Pinda soorten kun je mij hier mee helpen zal he heel fijn vinden M V G Joz

    • 2 dagen ago

      Hoi,
      Bedankt voor je reactie. In plaats van amandelmeel kun je ook havermeel gebruiken bijvoorbeeld. De noten kun je vaak weglaten in mijn recepten. Ben je ook allergisch voor pitten en zaden? Zo niet, vervang de noten dan voor zaden en pitten (zoals pijnboompitten, pompoenpitten enz).

      Groetjes,
      Kim

Leave A Comment

Related Posts