“Gezonde” Koekbrokken, gluten en suikervrij!

Waarom zet ik eigenlijk altijd aanhalingstekens bij het woord “gezond” of “verantwoord” of iets in die richting? Dat zal ik je uitleggen, bijvoorbeeld deze koekbrokken, ze zijn gluten vrij, bevatten geen geraffineerde suiker, weinig vet, geen melk enzovoorts. In kleine hoeveelheden hebben ze gezondheidsvoordelen omdat er vezels, vet en eiwitten inzitten. Te veel ervan is echter helemaal niet gezond, en dat geld voor heel veel producten. Met “gezond” of “verantwoord” bedoel ik dus dat het in een bepaalde context wel gezondheidsvoordelen kan hebben. Dat geld voor alle “gezonde” recepten, ook van andere sites! Blijf dus altijd goed nadenken of dit ook voor jou gezond is.

Dus als je deze koekbrokken wil maken, of gezonde pompoenmuffins bijvoorbeeld, en je eet het allemaal in één keer alleen op, dan is het niet meer zo gezond. Snapje?

Je kunt ze wel lekker bij het ontbijt door de yoghurt eten, of samen met vers fruit. Zo los kan ook (bij de koffie), al vind ik ze wel een klein beetje droog.

Het recept is superrrrr makkelijk! Slechts 4 ingrediënten mixen, bakken en klaar.

koekbrokken

komtie, dit gaat erin:

  1. 150 gram boekweitmeel
  2. 50 gram roomboter
  3. 50 gram havervlokken
  4. 80 gram dadelstroop

Mix alles door elkaar, met je handen of deeghaken. Het deeg blijft een beetje klef. Bak het op 180 graden in 20 minuten lekker krokant!

Enjoy!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts