Gluten vrije chocoladekoekjes

Op zo’n regenachtige dag als vandaag, is er niets lekkerder dan de geur van vers gebakken koekjes. Natuurlijk is dit op iedere dag een heerlijke geur, en daarbij zijn deze zelfgemaakte gluten vrije chocoladekoekjes super verantwoord en lekker. Er zitten geen geraffineerde suikers in en in verhouding tot andere (supermarkt) koekjes vet.

chocoladekoekjes

Ingrediënten:

  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosbloemsuiker
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zout (niet vergeten!)
  • 50 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1 eiwit
  • Een stuk pure chocola (voor een lactose vrij koekje, zorg dan voor lactose vrije chocolade)

Doe alle droge ingrediënten in een kom (behalve de chocola), en doe daar vervolgens de natte ingrediënten bij. Meng alles met de hand of met deeghaken door elkaar. Maak er een deegbal van en bewaar deze voor 15 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak van de deegbal kleine rondjes en druk deze plat. Breek of snijd de chocola in kleine stukjes en duw deze in je koekjes.

Heerlijk voor bij een kop groene thee.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts