Goed gevulde kippensoep

Even wat credits voor Simones Kitchen! Wat maakt zij geweldige foodfoto’s! De foto’s inspireren me keer op keer. Deze goed gevulde kippensoep ging ik maken omdat ik de foto van Simone’s Soto Ayam (Kippensoep op z’n Indisch) voorbij zag komen op Facebook. Mijn versie is iets minder Indisch maar wel erg lekker.

Begin met een groentebouillon. Zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst. Ik maakte eerder al een keer een recept voor een eenvoudige groentebouillon. Lukt dat niet, gebruik dan bouillonblokjes. Let wel op de ingrediënten lijst. Er zit vaak veel suiker in, plus een boel chemische toevoegingen.

goed gevulde kippensoep

Recept voor een goed gevulde kippensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 kippendijfilets
  • 100 gram taugé
  • bos ui
  • 1 prei
  • 4 eieren
  • verse peterselie (of koriander)
  • Noodels (van courgette of rijstnoodles)

Ingrediënten marinade:

  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel kerrie (masala)
  • 1 centimeter gember in stukjes
  • 2 tenen knoflook geplet
  • 1 eetlepel (naar smaak) sambal
  • 1 eetlepel ketoenbar (korianderzaad)
  • zwarte peper en zout

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een plastic zakje of een kom. Leg de hele kippendijfilets minimaal 20 minuten in de marinade.

Bak de kippendijfilets vervolgens in een beetje olie in de pan, om en om tot ze dichtgeschroeid zijn. Doe dit op hoog vuur. Voeg vervolgens de overige marinade toe aan de pan en doe daar 2 soeplepels bouillon bij. Laat de kip 30 minuten op het laagste pitje met de deksel op de pan garen. Leg de kip op een bord om af te koelen. Zeef de marinade om alle grove resten er uit te halen. Kook de marinade vervolgens tot een dikke stroop. Pluk de kip uit elkaar en leg de kipstukjes weer in de pan met de ingedikte marinade. Verwarm vlak voor het opdienen.

Snij de prei in reepjes en voeg toe aan de heldere bouillon. Laat dit minimaal 10 minuten intrekken. Zet de bouillon op het laagste pitje.

Snij de bosui in reepjes en zet de taugé en de peterselie klaar. Kook 4 eieren (voor ieder 1). Zet alle ingrediënten op tafel en vul je bord eerst met kip, de noodles (van courgette) dan de bos ui en de taugé. Als je rijstnoodels gebruikt, zorg dat die al eetklaar zijn (gekookt). Voeg bouillon toe tot iets onder de rand van je bord en snij je ei door midden. Leg ook je ei in het bord soep.

Een heerlijk goed gevulde kippensoep is het resultaat! Eet smakelijk

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment