Groene curry, eventjes weer terug in Thailand

thailandAnderhalf jaar geleden zijn we op vakantie geweest naar Thailand. 3 weken rondtrekken met een rugzak. Fantastische cultuur en veel fantastische gerechten verder ben ik verliefd geworden op de Oosterse keuken. Lekker pittig, veel specerijen en veel groenten. Groene curry had ik nog nooit zelf gemaakt. Dus ging ik naar de plaatselijke Thai om te vragen wat er in ging. Zij vertelde mij dat er onder andere kafir vrucht in de groene curry ging. Helaas verkochten ze het niet dus ging ik opzoek naar wat extra informatie over dit kleine groene “ding” voor in mijn groene curry. Het blijkt een limoen achtige vrucht te zijn.  Je kunt de bladeren van de struik gebruiken, de zaden van de vrucht EN de vrucht zelf. Ik heb het vervangen door een gewone limoen en gedroogde curry leaves. Ik was weer even terug in dit prachtige land toen ik een hap nam van mijn versie van groene curry.

Zo maak je groene curry pasta

  • 2 tenen knoflook
  • 2 groene pepers
  • 1  theelepel masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 hand peterselie
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 theelepel witte peper
  • snuf zout
  • rasp en sap van 1/2 Limoen
  • 1 theelepel geraspte laos
  • 1 sereh stengel
  • 3 gedroogde curry leaves

vijzelStamp de ingrediënten fijn in een vijzel tot een puree.  Je hebt geen olie of water nodig. Start met de knoflook. Voeg vervolgens de pepers toe en dan beetje voor beetje de peterselie en de spinazie. Daarna maakt de volgorde niet zo veel meer uit en kun je één voor één de ingrediënten toevoegen.

Overige ingrediënten en recept voor de groene curry 3 tot 4 personen

  • 250 ml kokosmelk
  • 400 gram kippendijfilet
  • 1 prei
  • 1/2 knolselderij
  • 1 ui
  • bovenstaande groene curry pasta

groene curryBak de kip op hoog vuur aan alle kanten goud bruin. Breng de kip op smaak met vers zwart gemalen peper en zout. Snij de groenten klein en bak deze mee met de kip wanneer de kip dichtgeschroeid is. Bak enkele minuten en voeg dan dan de groene curry pasta toe. Roer goed door, alle geuren komen vrij. Voeg de kokos melk toe en laat 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Je kunt het serveren met rijst of couscous, je kunt het ook prima zo eten.

Wij aten er met z’n tweeën, twee dagen van!

Het is net weer even wat anders als de gele curry die je ook regelmatig vind op purefoodie. Wist je al dat ik ook regelmatig recepten schrijf op andere foodblogs? Zo staat er een heerlijk curry recept op floraa.nl (klik hier).

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts