Groene salade, lekker zomers!

Het is weer zomer. En zeker, nu met mijn eigen moestuin, eet ik wekelijks een groene salade. Met alleen maar verse, zelfgeplukte ingrediënten. Wat een cadeautje.

koken & tafelen algemeen
Je kunt eindeloos variëren met groene salades, kijk in je koelkast en probeer gewoon eens wat uit met wat je in de koelkast of in je moestuin hebt. Heb je tomaten? Kan prima, paprika? Ook! Een groene salade kun je naast een ovenschotel serveren of gewoon als maaltijd eten. Zeker op een warme zomerdag, vind ik een lichte maaltijd altijd erg fijn. Een voordeel van salades is dat je veel kauwt. En dat is goed voor je stofwisseling. Je geeft je lichaam de kans de koolhydraten (ja in een salade zitten ook koolhydraten) goed te verteren. Daarbij eet je ook vaak langzamer als je veel kauwt, waardoor je je lichaam de tijd geeft een seintje te geven wanneer je genoeg hebt. Veel groen in je salade is ontzettend gezond, omdat groene groente veel vitaminen en mineralen bevatten.

Groene salade, lekker zomers! Purefoodie recept

Recept voor een frisse groene salade

Ingrediënten

  • Veldsla met rucola (mix de sla soorten die jij lekker vind en in huis hebt)
  • 100 gram peultjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 tak munt
  • 3 takjes verse tijm
  • 50 gram feta kaas
  • Rasp van 1/2 limoen
  • Optie: zoete aardappel

Was de sla goed en laat vervolgens goed uitlekken. Kook de peultjes in 4 a 5 minuten gaar en spoel ze af met koud water. Meng ze met de sla. Snij de avocado in kleine blokjes en de ui in dunne ringen. Zo dun als je kunt. Pluk verse groene kruiden, munt, basilicum en tijm. Peterselie kan ook heel goed in plaats van tijm of basilicum. Groene kruiden geven je salade een verrassende smaak.

Brokkel feta kaas over je salade en breng de salade op smaak met peper en zout en de rasp van een limoen. Je kunt eventueel wat olijfolie over de salade sprenkelen, maar dat is niet eens nodig. De salade bevat veel smaak en is smeuïg door de avocado.

Je zou nog een zoete aardappel in blokjes kunnen toevoegen. Doe deze dan eerst met wat peper en zout 40 minuten in een voorverwarmde oven. Net zoals bij deze salade met zoete aardappel.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment