Hartige taart met biet, geïnspireerd door LaSanne

Kennen jullie Sanne al, van LaSanne.net? Ze maakt heerlijke dingen en vandaag deel ik een recept van haar! Uiteraard heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze hartige taart met biet, maar wauw wat een heerlijke combi! Dank je Sanne :). Deze gaan we hier thuis in ieder geval vaker op tafel zetten.

koken & tafelen algemeen

Hartige taarten zijn niet alleen hartstikke lekker en handig, ze zijn ook zo mooi! Ik vind het altijd een feest als de hartige taart heel uit de bakvorm komt. En dat deed ie! Voor dit recept heb ik een bakvorm gebruikt van 15 cm doorsnede. Klein, maar fijn. We hebben er met z’n tweeen van gegeten en ik heb de volgende dag nog een stuk mee naar mijn werk genomen. Tip: super handig als je eens wat anders wil dan een boterham. Eet bij de lunch gewoon een restje. Zie hier nog 10 lunchtips voor een lunch zonder brood. Blog: verantwoord lunchen.

Hartige taart met biet, geinspireerd door LaSanne - recept Purefoodie

Recept hartige taart met biet, mijn eigen versie

Ingrediënten voor de hartige taart met biet

  • 3 rode bieten
  • 150 gram creme fraiche
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 50 tot 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • peper en zout
  • 1 takje verse tijm
  • 4 plakjes bladerdeeg





Schil de bieten en snij ze in kleine blokjes. Kook ze ongeveer 20 minuten en giet af. Vervolgens snipper je de ui en fruit je deze in twee eetlepels olijfolie. Bak ze een paar minuten tot ze bruin beginnen te worden. Bak de bieten even mee en blus af met een scheut (ongeveer 2 eetlepels) balsamico azijn. Haal de pan van het vuur en laat even rusten.

Mix in een andere kom de crème fraiche en de eieren goed door elkaar met een garde. Voeg de geitenkaas toe en bewaar iets om over de schotel heen te brokkelen. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

Smeer het bakblik in met olie en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de vorm met bladerdeeg (vergeet de randen niet) en giet nu de helft van het geitenkaasmengsel in de vorm.  Voeg de helft van het bietenmengsel toe en vervolgens het laatste beetje geitenkaasmengsel. Als laatst de laatste bieten en maak het dan af door er wat geitenkaas overheen te brokkelen.

Doe de hartige taart met biet 45 minuten in een (goed voorverwarmde) oven van 180 graden.

Tip van Sanne: Vergeet de tijm niet ;), die was ik dus vergeten.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment