Hartige taart met zoete aardappel, gekarameliseerde ui en brie – vega

Verwentijd! Na bijna twee weken onder de pannen met een flinke griep is het tijd voor wat krachtvoer. Samen met een frisse salade maakt deze hartige taart met zoete aardappel een voedzame maaltijd. Een hartige taart is comfort food voor mij, zo lekker en ontzettend makkelijk om te maken. Voor deze hartige taart heb ik een bodem gemaakt van bladerdeeg, omdat ik geen zin en energie had voor een zelfgemaakte bodem. Die bewaar ik voor de volgende keer. Want deze ga ik vaker maken!




Hartige taart met zoete aardappel Recept van Kim www.purefoodie.nl

Recept hartige taart met zoete aardappel

Een hartige taart maken is helemaal niet zo moeilijk. Je oven doet eigenlijk al het werk. Zoals ik vaker aangeef is iedere oven weer een beetje anders. Zorg er bij een hartige taart voor dat de taart niet aan de bovenkant zwart wordt en binnenin rauw blijft. Doe dit door een beetje met de temperatuur te spelen en je taart laag in de oven te plaatsen. Voor deze hartige taart met zoete aardappel heb ik een kleine springvorm gebruikt van 20 cm. Je kunt ook een lage vorm gebruiken, je taart hoeft dan minder lang in de oven.

Ingrediรซnten

  • 1 zoete aardappel
  • 3 flinke rode uien
  • 150 gram volle kwark
  • 3 eieren
  • 1 el mosterd (naar smaak)
  • 1 theelepel dille
  • 100 gram brie
  • 3 plakjes roomboter bladerdeeg
  • Honing
  • Halve limoen
  • peper en zout

Snij de uien in halve ringen en bak ze met een flinke snuf zout in een klont roomboter en een scheut olijfolie. Bak ze tot ze mooi bruin zijn en er een zoete geur vanaf komt. Voeg een eetlepel honing toe en roer om en om. Pas op dat het niet verbrand.




Schil vervolgens de zoete aardappel en snij deze in dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf. Deze dunne plakjes snij je vervolgens in blokjes. Je kunt ze ook als plakjes in de taart leggen, maar dat maakt het snijden van de taart later wat moeilijker.

Mix in een kom de kwark, eieren, mosterd, dille, limoen en maak dit af met peper en zout.

Bekleed de springvorm nu met bladerdeeg. Let op dat je de vorm van te voren goed invet. Begin met een laag uien, dan zoete aardappel, brie (in plakjes) en voeg dan de helft van het eimengsel toe. Vervolgens voeg je de rest van de uien, de zoete aardappel en brie toe in lagen en giet je het overgebleven eimengsel eroverheen. Bak je taart af in een oven van 180 graden voor 50 minuten. Prik met een satรฉprikker in de taart om te kijken of deze goed gaar is van binnen.

Eetsmakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts