Zelf broodbeleg maken #1 Sellerie salade

Één van mijn favoriete salades voor op brood, sellerie salade, jammer genoeg zitten er in de pakjes uit de supermarkt veel suiker en andere stoffen waarvan ik de naam niet kan uitspreken. Zie waar ik achter kwam toen ik achterham at (klik hier)!
Dus maak ik het lekker zelf! :) Het is net zo lekker, zelfs lekkerder en sowieso een stuk beter voor je. deze sellerie salade is een voorbeeld van een makkelijke manier om meer groenten te eten bij de lunch, zonder dat je te veel suikers binnen krijgt. En sellerie salade is helemaal niet moeilijk, fijn toch!

sellerie salade

Wat heb je nodig voor sellerie salade:

 • 1/2 knolselderij
 • 125 gram Griekse yoghurt
 • 1/2 kopje (of een handje) rozijnen of gedroogde cranberry’s.
 • 1 eetlepel honing
 • peper en zout
 • Optie: 1 handje verse druiven

Rasp de knolselderij en meng deze met de Griekse yoghurt, de rozijnen en druiven en breng het op smaak met wat peper en zout en honing. Laat het even staan (15 minuten) dan trekt de zoete smaak van de rozijnen in je salade. Bewaar het in een grote pot in de koelkast en eet het bijvoorbeeld op een cracker of maak er een uitgebreide maaltijdsalade van met kip, tomaten en verse groene kruiden.

Super easy, deze sellerie salade!

Eetsmakelijk

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 Reacties

 • Kath
  5 jaar ago

  Hoi KIm,
  Vanmiddag deze salade gemaakt zonder de druivenwant die had ik niet in huis.
  Het is inderdaad een aanrader!
  Nu proef je ook echt de smaak van knolselderij, die je in kant-en-klare selderij salade mist.

  Ik had een vrij grote knolselder dus heb meer Griekse yoghurt, honing en iets meer biologische Australische rozijnen toegevoegd 😉

  Ik ga binnenkort ook jouw recept voor paprikaspread en amandelpasta maken.
  Voor de amandelpasta ga ik wit amandelmeel gebruiken.

  De variant van hummus 2.0 lijkt me ook heerlijk.
  Zelf heb ik tot nu toe alleen de basis ingrediënten gebruikt, dus zonder komijn/mosterdzaad/tomaat/medjoel dadel.
  Zodra mijn basis hummus op is ga ik jouw versie 2.0 maken.

  • 5 jaar ago

   Wauw wat goed om te horen, ik ben ook zo ontzettend fan van dit gerecht. Een wereld van verschil met de versie uit een pakje. Ik hoop dat alle recepten je zullen smaken! Fijne jaarwisseling alvast! Liefs, Kim

 • Kimberly
  5 jaar ago

  Hi Kim,

  Ik ga dit vanmiddag uitproberen! Hoe lang kan je het in de koelkast bewaren?

  • 5 jaar ago

   Hoi Kimberly! Bedankt voor je reactie! Is het gelukt? Ik bewaar deze salade meestal zo’n 4 a 5 dagen in de koelkast. wel goed afsluiten. En ik adviseer altijd (met alle voeding die je eet of gaat klaarmaken) gebruik je zintuigen. Als je het niet vertrouwd, niet doen. Eet smakelijk! Liefs, Kim

Leave A Comment

Related Posts